Марко Шљивић првак Босне и Херцеговине у велеслалому

30.01.2021. 19:38
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Паљанин Марко Шљивић освојио је данас прво мјесто на ФИС трци воженој на Бјелашници, а која је уједно била и првенство Босне и Херцеговине у велеслалому.

Шљивић је двије вожње одвезао са временом 2:06.70, и 1.33 секунде иза себе је оставио Хрвата, Дарија Комшића, те 1.39 секунди Страхињу Станишића који вози за репрезентацију Србије.

Ален Бичакчић је на 16. мјесту био други најбољи босанскохерцеговачки скијаш, те је заузео сребро у првенству БиХ, док је бронзу освојио Мухамед Хусеиновић.  Алија Бећирбеговић и Даут Хамидовић су завршили као 20. и 21. Трку нису успјели завршити Емир Локмић, Миливоје Мачар, Харун Куновац и Дино Терзић.

Код дјевојака, Елведина Музаферија је стигла на Бјелашницу и показала да је убједљиво испред конкуренције у овом тренутку. Чак 6.34 секунди иза себе је оставила Канађанку Ане Фредерик Карон, те 6.40 њену сународњакињу Марион Барер. Она се уједно окитила и титулом првака БиХ у велеслалому, док је сребрна била Мерјем Чуљевић, која је у укупном пласману завршила као шеста. Остале наше такмичарке, Есма Алић, Николина Драгољевић и Маја Тадић нису успјеле завршити трку.

Сутра се на Бјелашници вози слалом.

Коментари 0
Повезане вијести
Слаб снијег на Бјелашници Слаб снијег на Бјелашници
На Бјелашници спасен страни држављанин На Бјелашници спасен страни држављанин
Тадић, Мрдић и Лучић прваци у велеслалому на Отвореном првенству Републике Српске Тадић, Мрдић и Лучић прваци у велеслалому на Отвореном првенству Републике Српске
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 11m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 6m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 0m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 28m
    0