Масовна туча на корона журци у Шипову

23.03.2021. 17:59
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

Шест особа учествовало је у тучи на приватној кућној забави коју је организовао Митар Ј. из Шипова, супротно мјерама против ширења корона вируса, а полиција је на журци евидентирала 30 особа, потврђено је порталу Nezavisne.com.

Инцидент, у којем нико није озбиљније повријеђен, десио се у понедјељак око поноћи у Книнској улици у овој општини.

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, Полицијској станици Шипово пријављено је да је у Книнској улици у том мјесту нарушен јавни ред и мир тучом, виком и галамом.

- Изласком на лице мјеста утврђено је да је М.Ј. из Шипова у приватној кући организовао приватно окупљање, супротно мјерама из закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој је било присутно око 30 људи. Том приликом између шест особа дошло је до нарушавања јавног реда и мира тучом и физичким нападом- навели су из полиције.

Како Nezavisne.com сазнају од мјештана, на овој журци је у неко доба било чак и више од 30 младих.

- Тај дан била је нека утакмица, након које се славило, а било је ту можда и више од 30 људи, јер неки су се већ били разишли кад је дошло до инцидента, у којем је учествовао и син познате политичке функционерке. Наводно је то пријавио полицији један мјештанин не знајући да су и његова дјеца те вечери била на тој забави-  кажу мјештани Шипова.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Како сазнајемо, против младића Митра Ј., који је организатор забаве, надлежном суду биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја ограничење кретања на одређеном простору.

Такође биће поднесен прекршајни захтјеви и против  Владимира М., Славена Р., Слободана П., Радивоја Ј., Срђана С. и Владимира М. због прекршаја туча и физички напад.

Осим тога, полиција Владимира М. терети за прекршај угрожавање безбједности пријетњом напада на живот и тијело.

- ПУ Мркоњић Град позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи. У циљу заштите здравља људи, а у складу с важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство РС полицијски службеници ПУ Мркоњић Град ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности-  навели су из полиције.

Према одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације дозвољен број особа на приватним окупљањима је 10, док се на јавним окупљањима може наћи највише 30 особа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пуцао у снају која је бранила сина (7): Oбустављена истрага за покушај убиства код Шипова Пуцао у снају која је бранила сина (7): Oбустављена истрага за покушај убиства код Шипова
Тијела двојице младића извучена из Пливе Тијела двојице младића извучена из Пливе
Стабилно здравствено стање малољетника из Шипова Стабилно здравствено стање малољетника из Шипова
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 36m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 9m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 35m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 48m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 17m
    3