Мектић: Не пролази жал за губитком ЦИК-а у СНСД-у

09.06.2020. 15:08
0
ИЗВОР: Катера

Драган Мектић, члан Главног одбора СДС, каже да СНСД и његови сателити, требају своје проблеме на нивоу БиХ рјешавати са СДА и ХДЗ-ом, са којима су коалициони партнери, а не да кривицу сваљују на странке које су опозиција таквој коалицији.

Он каже да жал над губитком контроле над Централном изборном комисијом БиХ не пролази код СНСД и његових партнера из републичке власти.

Невјероватно је, дадаје Мектић, колико су они подигли тензије због потпуно легитимног избора нових чланова ЦИК-а.

- Изјаве попут последњег иступа Ненада Стевандића су потврда да су они са бившим сазивом ЦИК-а били у одређеној спрези и да су очигледно политички и на друге начине контролисали ову институцију. На сваком кораку показују да им је ЦИК био кључна полуга помоћу које су манипулисали изборима и изборним резултатима - навео је Мектић.

Он каже да разним теоријама, међу којима је и спомињање неких нових коалиција на нивоу БиХ, СНСД покушава окривити друге зато што заједно са својим коалиционим партнерима СДА и ХДЗ нису урадили ништа корисно за грађане ове државе.

- Поготово ништа позитивно није урађено за Републику Српску. То је питање о коме ће оцјену дати грађани на локалним, као и наредним општим изборима - поручио је Мектић.

Коментари 0
Повезане вијести
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој институцији Републике Српске Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој инс...
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 53m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 37m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 22m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 21m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 33m
    0