Mektić: Ne prolazi žal za gubitkom CIK-a u SNSD-u

09.06.2020. 15:08
0
IZVOR: Katera

Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS, kaže da SNSD i njegovi sateliti, trebaju svoje probleme na nivou BiH rješavati sa SDA i HDZ-om, sa kojima su koalicioni partneri, a ne da krivicu svaljuju na stranke koje su opozicija takvoj koaliciji.

On kaže da žal nad gubitkom kontrole nad Centralnom izbornom komisijom BiH ne prolazi kod SNSD i njegovih partnera iz republičke vlasti.

Nevjerovatno je, dadaje Mektić, koliko su oni podigli tenzije zbog potpuno legitimnog izbora novih članova CIK-a.

- Izjave poput poslednjeg istupa Nenada Stevandića su potvrda da su oni sa bivšim sazivom CIK-a bili u određenoj sprezi i da su očigledno politički i na druge načine kontrolisali ovu instituciju. Na svakom koraku pokazuju da im je CIK bio ključna poluga pomoću koje su manipulisali izborima i izbornim rezultatima - naveo je Mektić.

On kaže da raznim teorijama, među kojima je i spominjanje nekih novih koalicija na nivou BiH, SNSD pokušava okriviti druge zato što zajedno sa svojim koalicionim partnerima SDA i HDZ nisu uradili ništa korisno za građane ove države.

- Pogotovo ništa pozitivno nije urađeno za Republiku Srpsku. To je pitanje o kome će ocjenu dati građani na lokalnim, kao i narednim opštim izborima - poručio je Mektić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra počinje izborna kampanja i traje do 5. oktobra Sutra počinje izborna kampanja i traje do 5. oktobra
CIK objavio listu, pogledajte ko su kandidati za lokalne izbore CIK objavio listu, pogledajte ko su kandidati za lokalne izbore
Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    10h 38m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    11h 51m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    12h 31m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    4h 54m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    10h 27m
    0