Меморандум о сарадњи Универзитетских болница из Фоче и Истанбула

06.08.2024. 17:16
2
ИЗВОР: srna.rs

У Фочи је данас потписан Меморандум о сарадњи Универзитетске болнице Фоча и Универзитетске болнице "Коч" из Истанбула, који ће укључивати и размјену љекара, као и заједничке истраживачке активности.

Меморандум су потписали вршилац дужности директора Универзитетске болнице Фоча Ненад Лаловић и менаџер Универзитетске болнице "Коч" за подручје Балкана Ертан Мехмет.

Мехмет је навео да ће сарадња укључивати размјену искустава, израду заједничких академских радова, организацију симпозијума и конгреса, едукацију љекара са најмодернијим апаратурама, а по потреби и размјену здравствених услуга, попут операција пацијената.

Он је навео да је још раније било планирано да ове године стручњаци из Турске дођу у Фочу, али да је та посјета одгођена због приватних разлога, те да ће до краја године организовати бар један долазак љекарске екипе.

До успостављања сарадње дошло је након недавног боравка љекарске екипе из Фоче, коју је предводио Лаловић, у двонедељној посјети Болници "Коч“.

- Ово је веома важан догађај за нашу болницу, поготово када је у питању едукација нашег кадра, јер ће наши љекари моћи да се усавршавају и додатно образују, а могућа је и посјета љекара из Истанбула -  рекао је Лаловић.

Он је додао да су очекивања да сарадња буде остварена, прије свега, у областима хирургије, кардиологије, интерне медицине, дијагностике.

- Заинтересовани наши кандидати имаће прилику да бораве у клиници `Коч -  рекао је Лаловић.

Приватна Универзитетска болница "Коч" припада истоименом холдингу, који посједује, како наводе из ове компаније, 36 свјетски познатих фирми и чини 35 одсто економије у Турској.

Здравствени сектор овог холдинга запошљава 8.000 радника, од чега 1.500 љекара, а познат је по свом истраживачком центру.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Анонимно 07.08.2024. 01:01
    Šta tebe briga s kim bolnica u Srbinju sarađuje? Ti svejedno nećeš dalje od Jagomira.
  • Generic placeholder image
    Realista 06.08.2024. 17:59
    Potpišite saradnju sa bolnicom na Koševu...to vam je bolje nego ovi izleti doktora po Antaliji
Повезане вијести
Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 56m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 38m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 6m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 27m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 36m
    0