Memorandum o saradnji Univerzitetskih bolnica iz Foče i Istanbula

06.08.2024. 17:16
2
IZVOR: srna.rs

U Foči je danas potpisan Memorandum o saradnji Univerzitetske bolnice Foča i Univerzitetske bolnice "Koč" iz Istanbula, koji će uključivati i razmjenu ljekara, kao i zajedničke istraživačke aktivnosti.

Memorandum su potpisali vršilac dužnosti direktora Univerzitetske bolnice Foča Nenad Lalović i menadžer Univerzitetske bolnice "Koč" za područje Balkana Ertan Mehmet.

Mehmet je naveo da će saradnja uključivati razmjenu iskustava, izradu zajedničkih akademskih radova, organizaciju simpozijuma i kongresa, edukaciju ljekara sa najmodernijim aparaturama, a po potrebi i razmjenu zdravstvenih usluga, poput operacija pacijenata.

On je naveo da je još ranije bilo planirano da ove godine stručnjaci iz Turske dođu u Foču, ali da je ta posjeta odgođena zbog privatnih razloga, te da će do kraja godine organizovati bar jedan dolazak ljekarske ekipe.

Do uspostavljanja saradnje došlo je nakon nedavnog boravka ljekarske ekipe iz Foče, koju je predvodio Lalović, u dvonedeljnoj posjeti Bolnici "Koč“.

- Ovo je veoma važan događaj za našu bolnicu, pogotovo kada je u pitanju edukacija našeg kadra, jer će naši ljekari moći da se usavršavaju i dodatno obrazuju, a moguća je i posjeta ljekara iz Istanbula -  rekao je Lalović.

On je dodao da su očekivanja da saradnja bude ostvarena, prije svega, u oblastima hirurgije, kardiologije, interne medicine, dijagnostike.

- Zainteresovani naši kandidati imaće priliku da borave u klinici `Koč -  rekao je Lalović.

Privatna Univerzitetska bolnica "Koč" pripada istoimenom holdingu, koji posjeduje, kako navode iz ove kompanije, 36 svjetski poznatih firmi i čini 35 odsto ekonomije u Turskoj.

Zdravstveni sektor ovog holdinga zapošljava 8.000 radnika, od čega 1.500 ljekara, a poznat je po svom istraživačkom centru.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Anonimno 07.08.2024. 01:01
    Šta tebe briga s kim bolnica u Srbinju sarađuje? Ti svejedno nećeš dalje od Jagomira.
  • Generic placeholder image
    Realista 06.08.2024. 17:59
    Potpišite saradnju sa bolnicom na Koševu...to vam je bolje nego ovi izleti doktora po Antaliji
Povezane vijesti
Saradnja Zvezde i Slavije: Jedan od najvećih trenutaka za 116 godina postojanja Saradnja Zvezde i Slavije: Jedan od najvećih trenutaka za 116 godina postojanja
Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektr...
Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 37m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 28m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 15m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 41m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 23m
    0