Меморијални турнир окупио 700 дјечака и дјевојчица

17.06.2023. 18:55
1
ИЗВОР: srna.rs

На Сокоцу је данас отворен 11. Меморијални омладински фудбалски турнир "Срђан Томић и Владица Бабовић", који је окупио 700 дјечака и дјевојчица из Републике Српске, ФБиХ и Црне Горе.

Ову спортско-рекреативну манифестацију, којом се његује успомена и сјећање на рано преминуле играче соколачког "Гласинца" Срђана Томића, члана младе репрезентације БиХ и Српске, и Владицу Бабовића, дугогодишњег спортског радника, тренера и голмана, отворио је данас на стадиону "Бара" начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Он је изразио захвалност за подршку организацији овог традиционалног међународног турнира Фудбалском савезу Источно Сарајево и Фудбалском савезу Републике Српске, који су турнир уврстили у званични календар значајних турнира у Српској и БиХ.

Потпредсједник Фудбалског савеза подручја Сарајевско-романијског Драгомир Ђајић рекао је да бројност пријављених учесника на турниру показује колико соколачки "Гласинац" посвећује пажње омладинским селекцијама, јер свеке године ова манифестација добија нову димензију.

Ђајић, који је и комесар лиге, додјелио је пехар прије почетка данашњег турнира, кадетској селекцији соколачког Фудбалског клуба "Гласинац 1936", поводом освајања и одбране шампионске титуле у Омладинској квалитетној лиги Фудбалског савеза Српске – група југ, који је преузео Лука Новосел, један од најбољих младих играча у кадетској селекцији.

Тренер у Фудбалском клубу "Гласинац 1936" Младен Ћирјанић рекао је новинарима да ће се ове године за три дана турнира одиграти 140 утакмица, у 66 селекција, узраста од 2009. до најмлађих 2013. годиште.

Циљ турнира је, како каже, да се ода почаст и његује сјећање на рано преминуле чланове Фудбалског клуба "Гласинац" Срђана Томића и Владицу Бабовића, те да се дјеца друже, надмећу и одвоје од телефона.

Стефан Бабовић, син Владице Бабовића коме је дијелом посвећен Меморијални турнир на Сокоцу захвалио је свима који су се сјетили да се на овакав начин ода почаст и живи сјећање на његовог оца, тренера "Гласинца" и младог Срђана Томића.

Богдан Томић, отац рано страдалог Срђана, члана "Гласинца" и младе репрезентације БиХ, захвалио је организаторима и спонзорима који година омогућавају одржавање скупа неколико стотина младих, те фудбалерима младе репрезентације БиХ који су играли са његовим сином.

Прије отварања турнира организатори су се уручили признања породицама Срђана Томића и Владице Бабовића, Сребрну плакету клуба дугогодишњем фудбалеру и тренеру Илији Паунићу, те постумно Златну плакету Илији Ћирјанићу, фудбалеру и физиотерапеуту који је 55 година провео "Гласинцу".

Овогодишњи Меморијални омладински фудбалски турнир "Срђан Томић и Владица Бабовић" одржава се под слоганом "Они живе", уз подршку општине Соколац и Фудбалског савеза подручја Сарајевко-романијског.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Rus 17.06.2023. 21:07
    Нисте обавестили јавност да се на турниру могу освјежити пићем, соковима, слаткишима и роштиљем, наравно у организацији власника ФК Гласинац 1936 Реновице и породице.
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 7m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    22h 48m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 11m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    14h 55m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    13h 22m
    0