Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске

27.03.2023. 12:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Милан Петровић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, биће предложен за потпредсједника највишег законодавног тијела у Српској из реда опозиције.

То је за "Независне новине" потврдио вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, који је рекао да је тако одлучило Предсједништво странке на сједници која је одржана прошле седмице у Бањалуци.

-То ће предложити Клуб посланика СДС-а на тој тачки Дневног реда на сједници Народне скупштине. Предсједништво је тако одлучило, а коначну одлуку ће донијети народни посланици који ће гласати по том питању - поручио је Миличевић.

Српска демократска странка предлаже четвртог потпредсједника републичког Парламента, јер је ријеч о опозиционој партији која има највише посланика у Народној скупштини, па јој самим тим припада право избора.

Раније су на мјесто потпредсједника Народне скупштине изабрани Ања Љубојевић из СНСД-а, Петко Ранкић из Социјалистичке партије и Мирсад Дуратовић из Покрета за државу.

Пише: Радош Крстојевић

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    9h 48m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 23m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    19h 47m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    18h 44m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 27m
    9