Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске

27.03.2023. 12:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Милан Петровић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, биће предложен за потпредсједника највишег законодавног тијела у Српској из реда опозиције.

То је за "Независне новине" потврдио вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, који је рекао да је тако одлучило Предсједништво странке на сједници која је одржана прошле седмице у Бањалуци.

-То ће предложити Клуб посланика СДС-а на тој тачки Дневног реда на сједници Народне скупштине. Предсједништво је тако одлучило, а коначну одлуку ће донијети народни посланици који ће гласати по том питању - поручио је Миличевић.

Српска демократска странка предлаже четвртог потпредсједника републичког Парламента, јер је ријеч о опозиционој партији која има највише посланика у Народној скупштини, па јој самим тим припада право избора.

Раније су на мјесто потпредсједника Народне скупштине изабрани Ања Љубојевић из СНСД-а, Петко Ранкић из Социјалистичке партије и Мирсад Дуратовић из Покрета за државу.

Пише: Радош Крстојевић

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО) Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО)
СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“ СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“
Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  13h 21m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  11h 40m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  13h 45m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  15h 11m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  6h 44m
  0