Milan Petrović iz SDS-a kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske

27.03.2023. 12:50
0
IZVOR: nezavisne.com

Milan Petrović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, biće predložen za potpredsjednika najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj iz reda opozicije.

To je za "Nezavisne novine" potvrdio vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević, koji je rekao da je tako odlučilo Predsjedništvo stranke na sjednici koja je održana prošle sedmice u Banjaluci.

-To će predložiti Klub poslanika SDS-a na toj tački Dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine. Predsjedništvo je tako odlučilo, a konačnu odluku će donijeti narodni poslanici koji će glasati po tom pitanju - poručio je Miličević.

Srpska demokratska stranka predlaže četvrtog potpredsjednika republičkog Parlamenta, jer je riječ o opozicionoj partiji koja ima najviše poslanika u Narodnoj skupštini, pa joj samim tim pripada pravo izbora.

Ranije su na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine izabrani Anja Ljubojević iz SNSD-a, Petko Rankić iz Socijalističke partije i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

Piše: Radoš Krstojević

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO) Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži
Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  20h 18m
  1
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  2h 13m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  22h 55m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  23h 6m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  14h 51m
  0