Милан Радоичић пуштен на слободу

04.10.2023. 10:41
0
ИЗВОР: Танјуг

Виши суд у Београду одбио је приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора Милану Радоичићу (45) осумњиченом да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Суд је Радоичићу одредио мјеру забране напуштања боравишта, којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије и забрањен му је одлазак на територију АП Косово и Метохија.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања Радоичића о разлозима за одређивање притвора, одбио приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора усљед опасности од бјекства, наводи се у саопштењу тог суда.

Наложено му је да се сваког 1. и 15. у мјесецу јавља надлежној полицијској станици, а њему је одузета путна исправа, односно пасош Србије, и упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.

Осумњичени је јуче на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бјекства.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дјело Тешка дјела против опште сигурности.

Према наредби о спровођењу истраге, Радоичић се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, које му је, како се наводи, испоручивано на територији Града Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији АП Косова и Метохије, гдје их је скривао у напуштеним објектима и шумама, па је као коловођа групе са више НН лица, заједничким дјеловањем и опште опасном радњом 24. септембра изазвао опасност за живот људи у мјесту Бањска на територији АП КИМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 54m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 49m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 37m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 43m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 11m
    0