Милан Савић предсједник Студентског парламента

27.03.2023. 15:15
6
ИЗВОР: srna.rs

Студент четврте године Економског факултета Милан Савић изабран је на данашњој сједници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву за предсједника овог тијела.

Савић је захвалио на подршци, напомињући да је ово за њега велика част, али и обавеза јер захтијева свакодневни рад на побољшању студентског стандарда.

Он је напоменуо да су у протеклим годинама реализовали бројне активности и да вјерује да ће тако наставити и у наредном периоду.

Савић је истакао да, осим бесплатног школовања и смјештаја у студентске домове које имају студенти Универзитета у Источном Сарајеву, у протеклом периоду је организована и бесплатна школа скијања на Јахорини, која је званично јуче и завршена.

Он је напоменуо да је то подразумијевало ски-карте, смјештај, превоз, лиценциране ски-инструкторе, а бесплатну ски-школу је прошло између 200 и 250 студената.

- Превенствено планирамо да организујемо универзитетске спортске игре крајем маја у Будви, што је већ традиција, као и велику студентску конференцију на јесен - најавио је Савић, говорећи о плановима за ову годину.

Јосиф Илић, савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, који је присуствовао сједници Студентског парламента, истакао је да ресорно министарство наставља да подржава сваки облик студентског организовања.

- Са нагласком на подршку раду студентским парламентима и Унији студената Републике Српске, јер су то наши кључни партнери у побољшавању квалитета у настави и студентског живота - рекао је Илић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске омогућила у претходном периоду бесплатно студирање и бесплатан смјештај у студентским домовима широм Републике Српске, а у току су и инфраструктурни пројекти. Он је додао да се гради студентски дом у Источном Новом Срајеву, као и зграда Музичке академије и Ректората.

- Ресорно министарство је расписивало конкурсе за студентске пројекте, а најистакнутији су били студентских парламената и Уније студената Републике Српске. У наредном периоду ћемо наставити да подржавамо рад студентских парламената, а новом руководству желим срећу у раду и надам се да ће, као и претходни, бити добри партнери - навео је Илић.

Замјеник предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић је истакао да је у децембру реализован пројекат под називом "Пакетић више", а прикупљени пакетићи су подијељени дјеци на Косову и Метохији, као и широм Републике Српске.

- Тренутно је у реализацији још један пројекат хуманитарног карактера, а то је прикупљање помоћи за Милоша Божовића. Ми смо поставили кутије на свим факултетима нашег универзитета, као и студентским домовима и надамо се да ћемо прикупити одређена новчана средства да помогнемо Милошу - истакао је Лапчевић, који је студент треће године Филозофског факултета на Палама.

Он је захвалио Олимпијском центру "Јахорина" на сарадњи, додајући да је ово трећа година како се реализује бесплатна школа скијања за студенте.

Коментари 6
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 29.03.2023. 06:39
  Zavrse u skupstinskim klupama i onda mule i šute do kraja mandata, nema glasa od njih niti iko zna da su bili odbornici. Primjer paljanski SNSD u SO Pale. Par njih mladih nisu izasli 2x za govornicu.
 • Generic placeholder image
  Србин 28.03.2023. 10:26
  Иде на боље, гарантујем. Види се то коментарима на ову вијест. Само још неће доћи до промјене докле год се само остане на коментарима. Мора се дићи кука и мотика и најурити ова мафијашка багра која је зарила канџе чак и у високо образовање, док се Маринко Божовић чуди шта нам се то дешава са Универзитетом. Па, ево шта се дешава...
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 27.03.2023. 21:51
  Još jedan kadar SNSD. Svi studentski lideri posle završe u politici. Ovako služe samo kao paravan vladajućoj stranci, nema tu studentskih interesa, samo ličnih i stranačkih.
 • Generic placeholder image
  Анонимно 27.03.2023. 21:07
  Sto je ovo vjest? Kakva je ovo funkcija? Pa u normalnom svijetu ne znas ko ti je prdsjednik. Potpuno ne važna ingormacija. Studenti učite, nemojte biti teletabisi i obicni stranacki botovi.
 • Generic placeholder image
  Окс 27.03.2023. 20:12
  Честитам младом и перспективном боту, страначки подобни, ништа способни, живјела партикратија!
 • Generic placeholder image
  Miloš 27.03.2023. 17:32
  Čestitam, mladi i perspektivni ljudi trebaju uvijek dobiti podršku.
Повезане вијести
Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО) Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО)
Традиционални концерт студената Музичке академије у понедјељак у Источном Сарајеву Традиционални концерт студената Музичке академије у понедјељак у Источном Сарајеву
Расписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву Расписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  15h 44m
  6
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  3h 56m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  3h 52m
  1
 • Прије 24 године потписан Кумановски споразум
  4h 0m
  0
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  18h 26m
  0