Милан Савић предсједник Студентског парламента

27.03.2023. 15:15
6
ИЗВОР: srna.rs

Студент четврте године Економског факултета Милан Савић изабран је на данашњој сједници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву за предсједника овог тијела.

Савић је захвалио на подршци, напомињући да је ово за њега велика част, али и обавеза јер захтијева свакодневни рад на побољшању студентског стандарда.

Он је напоменуо да су у протеклим годинама реализовали бројне активности и да вјерује да ће тако наставити и у наредном периоду.

Савић је истакао да, осим бесплатног школовања и смјештаја у студентске домове које имају студенти Универзитета у Источном Сарајеву, у протеклом периоду је организована и бесплатна школа скијања на Јахорини, која је званично јуче и завршена.

Он је напоменуо да је то подразумијевало ски-карте, смјештај, превоз, лиценциране ски-инструкторе, а бесплатну ски-школу је прошло између 200 и 250 студената.

- Превенствено планирамо да организујемо универзитетске спортске игре крајем маја у Будви, што је већ традиција, као и велику студентску конференцију на јесен - најавио је Савић, говорећи о плановима за ову годину.

Јосиф Илић, савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, који је присуствовао сједници Студентског парламента, истакао је да ресорно министарство наставља да подржава сваки облик студентског организовања.

- Са нагласком на подршку раду студентским парламентима и Унији студената Републике Српске, јер су то наши кључни партнери у побољшавању квалитета у настави и студентског живота - рекао је Илић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске омогућила у претходном периоду бесплатно студирање и бесплатан смјештај у студентским домовима широм Републике Српске, а у току су и инфраструктурни пројекти. Он је додао да се гради студентски дом у Источном Новом Срајеву, као и зграда Музичке академије и Ректората.

- Ресорно министарство је расписивало конкурсе за студентске пројекте, а најистакнутији су били студентских парламената и Уније студената Републике Српске. У наредном периоду ћемо наставити да подржавамо рад студентских парламената, а новом руководству желим срећу у раду и надам се да ће, као и претходни, бити добри партнери - навео је Илић.

Замјеник предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић је истакао да је у децембру реализован пројекат под називом "Пакетић више", а прикупљени пакетићи су подијељени дјеци на Косову и Метохији, као и широм Републике Српске.

- Тренутно је у реализацији још један пројекат хуманитарног карактера, а то је прикупљање помоћи за Милоша Божовића. Ми смо поставили кутије на свим факултетима нашег универзитета, као и студентским домовима и надамо се да ћемо прикупити одређена новчана средства да помогнемо Милошу - истакао је Лапчевић, који је студент треће године Филозофског факултета на Палама.

Он је захвалио Олимпијском центру "Јахорина" на сарадњи, додајући да је ово трећа година како се реализује бесплатна школа скијања за студенте.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 29.03.2023. 06:39
    Zavrse u skupstinskim klupama i onda mule i šute do kraja mandata, nema glasa od njih niti iko zna da su bili odbornici. Primjer paljanski SNSD u SO Pale. Par njih mladih nisu izasli 2x za govornicu.
  • Generic placeholder image
    Србин 28.03.2023. 10:26
    Иде на боље, гарантујем. Види се то коментарима на ову вијест. Само још неће доћи до промјене докле год се само остане на коментарима. Мора се дићи кука и мотика и најурити ова мафијашка багра која је зарила канџе чак и у високо образовање, док се Маринко Божовић чуди шта нам се то дешава са Универзитетом. Па, ево шта се дешава...
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 27.03.2023. 21:51
    Još jedan kadar SNSD. Svi studentski lideri posle završe u politici. Ovako služe samo kao paravan vladajućoj stranci, nema tu studentskih interesa, samo ličnih i stranačkih.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.03.2023. 21:07
    Sto je ovo vjest? Kakva je ovo funkcija? Pa u normalnom svijetu ne znas ko ti je prdsjednik. Potpuno ne važna ingormacija. Studenti učite, nemojte biti teletabisi i obicni stranacki botovi.
  • Generic placeholder image
    Окс 27.03.2023. 20:12
    Честитам младом и перспективном боту, страначки подобни, ништа способни, живјела партикратија!
  • Generic placeholder image
    Miloš 27.03.2023. 17:32
    Čestitam, mladi i perspektivni ljudi trebaju uvijek dobiti podršku.
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 11m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    45m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 54m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 46m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 39m
    0