Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta

27.03.2023. 15:15
6
IZVOR: srna.rs

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Milan Savić izabran je na današnjoj sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za predsjednika ovog tijela.

Savić je zahvalio na podršci, napominjući da je ovo za njega velika čast, ali i obaveza jer zahtijeva svakodnevni rad na poboljšanju studentskog standarda.

On je napomenuo da su u proteklim godinama realizovali brojne aktivnosti i da vjeruje da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Savić je istakao da, osim besplatnog školovanja i smještaja u studentske domove koje imaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u proteklom periodu je organizovana i besplatna škola skijanja na Jahorini, koja je zvanično juče i završena.

On je napomenuo da je to podrazumijevalo ski-karte, smještaj, prevoz, licencirane ski-instruktore, a besplatnu ski-školu je prošlo između 200 i 250 studenata.

- Prevenstveno planiramo da organizujemo univerzitetske sportske igre krajem maja u Budvi, što je već tradicija, kao i veliku studentsku konferenciju na jesen - najavio je Savić, govoreći o planovima za ovu godinu.

Josif Ilić, savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, koji je prisustvovao sjednici Studentskog parlamenta, istakao je da resorno ministarstvo nastavlja da podržava svaki oblik studentskog organizovanja.

- Sa naglaskom na podršku radu studentskim parlamentima i Uniji studenata Republike Srpske, jer su to naši ključni partneri u poboljšavanju kvaliteta u nastavi i studentskog života - rekao je Ilić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske omogućila u prethodnom periodu besplatno studiranje i besplatan smještaj u studentskim domovima širom Republike Srpske, a u toku su i infrastrukturni projekti. On je dodao da se gradi studentski dom u Istočnom Novom Srajevu, kao i zgrada Muzičke akademije i Rektorata.

- Resorno ministarstvo je raspisivalo konkurse za studentske projekte, a najistaknutiji su bili studentskih parlamenata i Unije studenata Republike Srpske. U narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo rad studentskih parlamenata, a novom rukovodstvu želim sreću u radu i nadam se da će, kao i prethodni, biti dobri partneri - naveo je Ilić.

Zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikola Lapčević je istakao da je u decembru realizovan projekat pod nazivom "Paketić više", a prikupljeni paketići su podijeljeni djeci na Kosovu i Metohiji, kao i širom Republike Srpske.

- Trenutno je u realizaciji još jedan projekat humanitarnog karaktera, a to je prikupljanje pomoći za Miloša Božovića. Mi smo postavili kutije na svim fakultetima našeg univerziteta, kao i studentskim domovima i nadamo se da ćemo prikupiti određena novčana sredstva da pomognemo Milošu - istakao je Lapčević, koji je student treće godine Filozofskog fakulteta na Palama.

On je zahvalio Olimpijskom centru "Jahorina" na saradnji, dodajući da je ovo treća godina kako se realizuje besplatna škola skijanja za studente.

Komentari 6
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 29.03.2023. 06:39
  Zavrse u skupstinskim klupama i onda mule i šute do kraja mandata, nema glasa od njih niti iko zna da su bili odbornici. Primjer paljanski SNSD u SO Pale. Par njih mladih nisu izasli 2x za govornicu.
 • Generic placeholder image
  Srbin 28.03.2023. 10:26
  Ide na bolje, garantujem. Vidi se to komentarima na ovu vijest. Samo još neće doći do promjene dokle god se samo ostane na komentarima. Mora se dići kuka i motika i najuriti ova mafijaška bagra koja je zarila kandže čak i u visoko obrazovanje, dok se Marinko Božović čudi šta nam se to dešava sa Univerzitetom. Pa, evo šta se dešava...
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 27.03.2023. 21:51
  Još jedan kadar SNSD. Svi studentski lideri posle završe u politici. Ovako služe samo kao paravan vladajućoj stranci, nema tu studentskih interesa, samo ličnih i stranačkih.
 • Generic placeholder image
  Anonimno 27.03.2023. 21:07
  Sto je ovo vjest? Kakva je ovo funkcija? Pa u normalnom svijetu ne znas ko ti je prdsjednik. Potpuno ne važna ingormacija. Studenti učite, nemojte biti teletabisi i obicni stranacki botovi.
 • Generic placeholder image
  Oks 27.03.2023. 20:12
  Čestitam mladom i perspektivnom botu, stranački podobni, ništa sposobni, živjela partikratija!
 • Generic placeholder image
  Miloš 27.03.2023. 17:32
  Čestitam, mladi i perspektivni ljudi trebaju uvijek dobiti podršku.
Povezane vijesti
Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO) Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO)
Tradicionalni koncert studenata Muzičke akademije u ponedjeljak u Istočnom Sarajevu Tradicionalni koncert studenata Muzičke akademije u ponedjeljak u Istočnom Sarajevu
Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  13h 57m
  5
 • Više lica privredeno zbog pucnjave u Sokocu, razmatra se pritvor za jednog osumnjičenog
  22h 50m
  3
 • Genocid nad „nepoćudnima“ u NDH: Zločin u Jelovcima i Rakovcu - Pale 1943. godine
  2h 9m
  4
 • Zaboravljeni zločin: Ubistvo civila iz zasjede kod Srednjeg
  2h 5m
  1
 • Karić novi direktor DKPT-a, Todorović Instituta za standardizaciju BiH
  16h 39m
  0