Милан се у деветој деценији припрема за Балканско атлетско првенство

15.01.2020. 18:52
0
ИЗВОР: RTS

Старост није станица за одмор, што годинама доказује Краљевчанин Милан Матијевић (85). У деветој деценији не одустаје од атлетике која му је од младости велика љубав.

Прије десет година као седамдесетпетогодишњак је, само двије недјеље послије операције кољена, освојио треће мјесто на Балканском првенству за ветеране у кросу. Данас, Милан Матијевић и даље трчи. Ритам је слабији, али не и воља.

- У Солуну ме стрефио инфаркт у аутобусу, уградили ми стент. И после десет година десило се поново зачепљење, онда су ми урадили три бајпаса. Сигурно, у тој ситуацији ја сам и прилагодио мало моје бављење спортом, односно више рекреирање, али нисам стао. Трчим сваки други дан - напомиње Милан Матијевић.

Некада је трчао маратоне и полумаратоне. Сада се припрема за Балканско првенство у дворани у Београду. Чека га, каже, озбиљна конкуренција у трци на 60 метара и скоку у даљ.

- Неко је мало савијенији, неко је исправљенији али, углавном ми се сви уважавамо и поштујемо и нама је задовољство кад се сретнемо на тим балканским такмичењима - додаје Милан.

У рачуну овог доктора економских наука медаље нису мјерило спортског успјеха. Њима мјери лијепе животне тренутке.

- Желим да кажем да је Милан у својој 86. години пример свима како треба одржавати здравље и он је једна јединстевна појава, један највећи ентузијаста кога сам ја видео - каже композитор Миша Мијатовић.

Краљево га памти и као предсједника атлетских савеза Србије и Југославије, успјешног директора "Робне куће" и "Јасена", општинског функционера, аутора неколико књига. И даље руководи Друштвом економиста Краљева и Друштвом за неговање ослободилачких ратова "Јово Курсула". И пише три нове књиге.

- Нисам се уморио, у принципу не желим да се уморим - одлучан је Краљевчанин, Милан Матијевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Лука Кезуновић - нови бисер Соколац: Лука Кезуновић - нови бисер
Преминуо сјајни атлетичар и шампион Преминуо сјајни атлетичар и шампион
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 16m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 49m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 26m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 55m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 53m
    0