Миличевић: Болница „Свети Лука“ у Добоју ново жариште

04.05.2020. 13:02
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Главног одбора СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да у наредном периоду треба водити рачуна о Општој болници „Свети Лука“ у Добоју, јер је то ново жариште коронавируса.

Миличевић је  додао да се међу зараженим у добојској болници налази и седам Теслићана. Они су у болницу примљени између 16. и 20. априла због срчаних обољења.

- У том периоду регистрован је један пацијент позитиван на корона вирус из Дервенте. У питању је осигураник из Њемачке који је пребачен у Њемачку на даље лијечење, на захтјев породице. Након тога је кренуло тестирање мало већег интензитета. У контексту тог тестирања су и они позитивни. Теоретски би се могло рећи да су инфекцију добили у болници – истиче Миличевић.

Он Такође додаје да на одјељењу на којем су ови пацијенти лежали нема посјета и да се они налазе у својеврсном болничком карантину. Миличевић истиче да седморица заражених Теслићана немају симптоме коронавируса, али су позитивни на Ковид-19.

- Позитивне су и три особе из карантина у хотелу ’Посавина’. Тестирали су се у редовној процедури. До сада су сви били негативни. Ово су први позитивни резултати. Премјештени су у Студентски дом ’Никола Тесла’ у Бањој Луци – рекао је Миличевић.

Миличевић истиче да ће се кроз редовну процедуру утврдити да ли је зараза проширена у карантину у ’Посавини’. Он каже да је кућни ред у ’Посавини’ строго дефинисан.

- Према правилима понашања која су јасно прописана, не би требало да буде више заражених. Сви који су у карантину у ’Посавини’ налазе се у собама. У собама им се доставља и храна. Ако није кршен кућни ред, не би требало да буде више позитивних – закључује Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Божовић: ''Предсједниче Миличевићу, упућујем ти апсолутну подршку" Божовић: ''Предсједниче Миличевићу, упућујем ти апсолутну подршку"
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    13h 30m
    2
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    14h 43m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    15h 23m
    0
  • Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I
    7h 46m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    13h 19m
    0