Миличевић: Мој циљ је побједа, а не власт по сваку цијену

03.06.2022. 12:17
0
ИЗВОР: istokrs.com

Гостујући у емисији СТАВ на ТВ К3, предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић је рекао да је његов циљ побједа на предстојећим изборима, а не власт по сваку цијену.

Миличевић је потврдио да јесте један од кандидата СДС-а за једну од инокосних функција на општим изборима ове године, као и да ће коначну одлуку о кандидату донијети Главни одбор странке у демократској процедури.

- Увијек је при томе важно да постоје неки критеријуми за нечију кандидатуру, а то су прије свега нечији резултати и способности - истакао је Миличевић, критикујући лошу праксу партократије у странкама која на површину избацују подобне, а не способне.

- Због тога имамо ситуације да се на листама као кандидати налазе људи који то ничим не заслужују и који политику доживљавају као професију, јер немају личне референце за било шта друго - сматра Миличевић и констатује да би увео праксу достављања љекарског увјерења и психотеста за свакога ко жели да обавља неку важну функцију од које касније зависе грађани, “јер се показало да имамо свакаквих патологија у политичкој пракси и такви људи су опасни за ово друштво.”

Односи у опозицији су морали бити конструктивнији

Говорећи о односима унутар опозиционих странака, Миличевић је рекао да се “СДС непотребно довео у дефанзивну позицију”, па се створио утисак у јавности да је ПДП наметнуо свог кандидата за предсједника Републике Српске, док је СДС био пасиван.

- Јелена Тривић је одличан кандидат - рекао је он и потврдио да се “СДС морао наметнути као лидер опозиције”.

- Али, можда је то неко тако договорио, ја сигурно нисам - рекао је Миличевић и нагласио да је одговорност искључиво на СДС-у, јер се никада на органима странке није разговарало о позицијама шта ће коме припасти.

- Ове изборе ће одредити кандидати, дакле конкретне личности - констатовао је он.

- Права опозиција су СДС, ПДП и странка За правду и ред Небојше Вукановића - сматра Миличевић, док ДНС најављује излазак не изборе са својим кандидатима, што није опозициона прича.

- При томе за побједу нам треба талас промјена и потребни су сви који јесу за промјене, од странка и појединаца из друштвеног живота, али то треба да докажу.

Против коалиције са СНСД

Говорећи о могућности постизборне коалиције са СНСД-ом, Миличевић је рекао да он “никада не би био дио те приче не зато што некога из СНСД-а не волим него зато што та коалиција не би била добра и послала би лошу поруку према гласачима, јер ми годинама говоримо о лошој власти коју треба мијењати и која нас је ставила у једну безличну љуштуру и безнађе.”

Он сматра да ниједна странка нема довољно кадрова за квалитетну власт и најбоље би било када би се удружили сви коју су способни, као и стручни људи извана странка.

- Такође, требају нам млађи и енергичнији људи - рекао је Миличевић, критикујући праксу политичких елита и појединаца који су годинама на неким позицијама и који нису за промјене него само за личне интересе.

СДС нуди рјешења

Миличевић је истакао да није добра кампања која се своди само на критиковање власти и Милорада Додика, као и да нам требају рјешења.

- У том смислу СДС је донио Политичку платформу за изборе која подразумијева озбиљне реформе, од економије до свих сфера друштвеног живота. Ради се о врло квалитетном документу - рекао је он.

- Моја порука гласачима је будите своји и мислите својом главом, и када мене слушате можете ме слушати, али не морате послушати и увијек гледајте резултате које неко има у свом послу - рекао је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 47m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 22m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 48m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 40m
    0