Миличевић: СДС-ов приједлог о повећању прага уласка у ПДВ систем коначно прихваћен

23.11.2023. 14:52
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, реаговао је на данас усвојене измјене Закона о ПДВ-у, којим се праг за улазак у ПДВ систем подиже са 50.000 на 100.000 КМ.

Он је подсјетио да је данас у Дому народа БиХ прихваћен приједлог који је Српска демократска странка још прије седам мјесеци упутила у процедуру, а како додаје, захваљујући „овој иницијативи СДС-а сачуваће се радна мјеста у Републици Српској“.

- Морамо подсјетити јавност да није било опструкција од стране владајућих странка, а прије свих СНСД-а и ХДЗ-а, наши привредници би овај закон имали још прије седам мјесеци када га је СДС упутио у процедуру. Ради се о закону од изузетне важности за нашу привреду и један је од захтјева Занатско-предузетничке коморе Републике Српске која запошљава 50 хиљада људи. Још прије седам мјесеци посланици Дарко Бабаљ и Младен Босић, на приједлог Занатско-предузетничке коморе, која окупља 25 хиљада пословних субјеката у Републици Српској, упутили су измјене закона о ПДВ-у у процедуру - нагласио је Миличевић.

Миличевић је подсјетио и да је Занатско-предузетничка комора чак тражила да лимит уласка у ПДВ буде 120 хиљада КМ имајући у виду да је тај праг у Србији око 133 хиљада КМ.

- СДС је од почетка актуелног мандата упутио више реформских иницијатива, као што су закон од ПДВ-у и закон о сукобу интереса у институцијама власти, који имају у циљу побољшање животног стандарда грађана -  поручио је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 21m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 58m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 51m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 57m
    1