Miličević: SDS-ov prijedlog o povećanju praga ulaska u PDV sistem konačno prihvaćen

23.11.2023. 14:52
0
IZVOR: katera.news

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke, reagovao je na danas usvojene izmjene Zakona o PDV-u, kojim se prag za ulazak u PDV sistem podiže sa 50.000 na 100.000 KM.

On je podsjetio da je danas u Domu naroda BiH prihvaćen prijedlog koji je Srpska demokratska stranka još prije sedam mjeseci uputila u proceduru, a kako dodaje, zahvaljujući „ovoj inicijativi SDS-a sačuvaće se radna mjesta u Republici Srpskoj“.

- Moramo podsjetiti javnost da nije bilo opstrukcija od strane vladajućih stranka, a prije svih SNSD-a i HDZ-a, naši privrednici bi ovaj zakon imali još prije sedam mjeseci kada ga je SDS uputio u proceduru. Radi se o zakonu od izuzetne važnosti za našu privredu i jedan je od zahtjeva Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske koja zapošljava 50 hiljada ljudi. Još prije sedam mjeseci poslanici Darko Babalj i Mladen Bosić, na prijedlog Zanatsko-preduzetničke komore, koja okuplja 25 hiljada poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, uputili su izmjene zakona o PDV-u u proceduru - naglasio je Miličević.

Miličević je podsjetio i da je Zanatsko-preduzetnička komora čak tražila da limit ulaska u PDV bude 120 hiljada KM imajući u vidu da je taj prag u Srbiji oko 133 hiljada KM.

- SDS je od početka aktuelnog mandata uputio više reformskih inicijativa, kao što su zakon od PDV-u i zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti, koji imaju u cilju poboljšanje životnog standarda građana -  poručio je Miličević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Berjan traži izvinjenje od Nestorovića Berjan traži izvinjenje od Nestorovića
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
SDS: Paljanski SNSD ovu lokalnu zajednicu doveo do "prosjačkog štapa" SDS: Paljanski SNSD ovu lokalnu zajednicu doveo do "prosjačkog štapa"
Najčitanije
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  23h 18m
  4
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  11h 1m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  9h 25m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  22h 29m
  0
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  1h 32m
  0