Miličević: SDS-ov prijedlog o povećanju praga ulaska u PDV sistem konačno prihvaćen

23.11.2023. 14:52
0
IZVOR: katera.news

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke, reagovao je na danas usvojene izmjene Zakona o PDV-u, kojim se prag za ulazak u PDV sistem podiže sa 50.000 na 100.000 KM.

On je podsjetio da je danas u Domu naroda BiH prihvaćen prijedlog koji je Srpska demokratska stranka još prije sedam mjeseci uputila u proceduru, a kako dodaje, zahvaljujući „ovoj inicijativi SDS-a sačuvaće se radna mjesta u Republici Srpskoj“.

- Moramo podsjetiti javnost da nije bilo opstrukcija od strane vladajućih stranka, a prije svih SNSD-a i HDZ-a, naši privrednici bi ovaj zakon imali još prije sedam mjeseci kada ga je SDS uputio u proceduru. Radi se o zakonu od izuzetne važnosti za našu privredu i jedan je od zahtjeva Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske koja zapošljava 50 hiljada ljudi. Još prije sedam mjeseci poslanici Darko Babalj i Mladen Bosić, na prijedlog Zanatsko-preduzetničke komore, koja okuplja 25 hiljada poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, uputili su izmjene zakona o PDV-u u proceduru - naglasio je Miličević.

Miličević je podsjetio i da je Zanatsko-preduzetnička komora čak tražila da limit ulaska u PDV bude 120 hiljada KM imajući u vidu da je taj prag u Srbiji oko 133 hiljada KM.

- SDS je od početka aktuelnog mandata uputio više reformskih inicijativa, kao što su zakon od PDV-u i zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti, koji imaju u cilju poboljšanje životnog standarda građana -  poručio je Miličević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO) Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži
Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 57m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 56m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 32m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 53m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 36m
    9