Милинковић: Фантастичан успјех Паљанки на позорници достојној Евровизије

24.10.2022. 13:22
0
ИЗВОР: katera.news

Дјеца која су представљала општину Пале на престижном музичком такмичењу „Ритам Европе“, освојили су прво мјесто када се саберу гласови пристигли путем СМС-а, а друго у укупном пласману /збир гласова стручног жирија, жирија градова и СМС гласова/.

Милан Милинковић,  главни кореограф „Ритма Европе“ у свим земљама, радио је са свим кандидатима који су се синоћ представили на овом такмичењу.

Он би, како каже, ипак издвојио дјецу са Пала која су, уједно и дио његовог Плесног студија „Фуего“.

Милинковић се у разговору за "Катеру" осврнуо и на припрему такмичара за највећи музички дјечији фестивал овакве врсте у Европи.

- Припреме су укључивале организацију четири boot cаmpaу Котор Варошу, с обзиром на то да је овај град прошлогодишњи побједник такмичења. Паралено са мном, који сам био задужен за кореографски дио, на вокалној припреми такмичара радио је музички уредник Милош Марковић – рекао је он.

Како даље наводи Милинковић, све костиме представљене публици његова су идеја, а како наглашава, посебно је поносан на чињеницу да је читава сцена, те изглед бине био на евровизијском нивоу, са свим сценским ефектима.

Милинковић је подсјетио на фантастичан успјех који су дјеца, представници општине Пале, на овом престижном музичком такмичењу остварила.

- Наши представници су освојили прво мјесто када се саберу гласови пристигли путем СМС-а, што значи да су имали највише гласова публике, а то је можда и најбитније. Укупно, када се споје гласови жирија из градова, стручног жирија и СМС гласови, освојили су друго мјесто – објаснио је он, наглашавајући да је овај сјајан резултат остварен у конкуренцији од 12 градова у Републици Српској.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Он је напоменуо да су, за остварен успјех, као награду добили путовање у Румунију.

- На наградно путовање, планирано на прољеће наредне године, представници Пала иду са читавом организацијом „Ритма Европе“ и са мном, као главним кореографом – рекао је он.

Представници општине Пале су синоћ изводили пјесму румунске евровизијске представнице, а Пале су у свечаном финалу представљале Софија Кусмук, Лана Малиш, Марија Видовић, Михаела Ковачевић и Хелена Ћосић.

- Пропозиције такмичења су такве да свака општина и град представљају неку земљу Европе, а ми смо добили Румунију. Колега и ја смо, по плесачима и пјевачима, бирали пјесму, те је избор пао на „Cherry Red“, нумеру с којом је Румунија 2020. године учествовала на Евровизији – објаснио је Милинковић.

Софија Кусмук, пјевачица побједничке екипе, истакла је да је јучерашњи дан један од најважнијих у њеном животу, те да је задовољна наступом, али и пласманом који су оствариле.

Како каже, највећу захвалност дугује суграђанима.

- Желим посебно да се захвалим суграђанима који су издвојили вријеме и новац те гласали јуче за нас. Још није сигуран о броју добијених гласова, али мислим да је ријеч о око 6.000 гласова који су послали наши суграђани – рекла је она.

Припреме су, како наводи, биле забавне, а вокално се највише припремала и усавршавала са музичким уредником Милошем Марковићем, те самостално.

Кусмук истиче да је ипак Милинковић најзаслужнији за успјех такмичара на „Ритму Европе“.

- Највише дугујемо Милану Милинковићу, који је највише радио са свима нама, а посебно са мном. Он је открио таленат који је био сакривен у мом бићу – навела је она.

Финале овогодишњег такмичења „Ритам Европе“ одржано је синоћ у спортској дворани у Котор Варошу.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    2h 30m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 7m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    18h 55m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    23h 59m
    1
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    18h 39m
    0