Milinković: Fantastičan uspjeh Paljanki na pozornici dostojnoj Evrovizije

24.10.2022. 13:22
0
IZVOR: katera.news

Djeca koja su predstavljala opštinu Pale na prestižnom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, osvojili su prvo mjesto kada se saberu glasovi pristigli putem SMS-a, a drugo u ukupnom plasmanu /zbir glasova stručnog žirija, žirija gradova i SMS glasova/.

Milan Milinković,  glavni koreograf „Ritma Evrope“ u svim zemljama, radio je sa svim kandidatima koji su se sinoć predstavili na ovom takmičenju.

On bi, kako kaže, ipak izdvojio djecu sa Pala koja su, ujedno i dio njegovog Plesnog studija „Fuego“.

Milinković se u razgovoru za "Kateru" osvrnuo i na pripremu takmičara za najveći muzički dječiji festival ovakve vrste u Evropi.

- Pripreme su uključivale organizaciju četiri boot campau Kotor Varošu, s obzirom na to da je ovaj grad prošlogodišnji pobjednik takmičenja. Paraleno sa mnom, koji sam bio zadužen za koreografski dio, na vokalnoj pripremi takmičara radio je muzički urednik Miloš Marković – rekao je on.

Kako dalje navodi Milinković, sve kostime predstavljene publici njegova su ideja, a kako naglašava, posebno je ponosan na činjenicu da je čitava scena, te izgled bine bio na evrovizijskom nivou, sa svim scenskim efektima.

Milinković je podsjetio na fantastičan uspjeh koji su djeca, predstavnici opštine Pale, na ovom prestižnom muzičkom takmičenju ostvarila.

- Naši predstavnici su osvojili prvo mjesto kada se saberu glasovi pristigli putem SMS-a, što znači da su imali najviše glasova publike, a to je možda i najbitnije. Ukupno, kada se spoje glasovi žirija iz gradova, stručnog žirija i SMS glasovi, osvojili su drugo mjesto – objasnio je on, naglašavajući da je ovaj sjajan rezultat ostvaren u konkurenciji od 12 gradova u Republici Srpskoj.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

On je napomenuo da su, za ostvaren uspjeh, kao nagradu dobili putovanje u Rumuniju.

- Na nagradno putovanje, planirano na proljeće naredne godine, predstavnici Pala idu sa čitavom organizacijom „Ritma Evrope“ i sa mnom, kao glavnim koreografom – rekao je on.

Predstavnici opštine Pale su sinoć izvodili pjesmu rumunske evrovizijske predstavnice, a Pale su u svečanom finalu predstavljale Sofija Kusmuk, Lana Mališ, Marija Vidović, Mihaela Kovačević i Helena Ćosić.

- Propozicije takmičenja su takve da svaka opština i grad predstavljaju neku zemlju Evrope, a mi smo dobili Rumuniju. Kolega i ja smo, po plesačima i pjevačima, birali pjesmu, te je izbor pao na „Cherry Red“, numeru s kojom je Rumunija 2020. godine učestvovala na Evroviziji – objasnio je Milinković.

Sofija Kusmuk, pjevačica pobjedničke ekipe, istakla je da je jučerašnji dan jedan od najvažnijih u njenom životu, te da je zadovoljna nastupom, ali i plasmanom koji su ostvarile.

Kako kaže, najveću zahvalnost duguje sugrađanima.

- Želim posebno da se zahvalim sugrađanima koji su izdvojili vrijeme i novac te glasali juče za nas. Još nije siguran o broju dobijenih glasova, ali mislim da je riječ o oko 6.000 glasova koji su poslali naši sugrađani – rekla je ona.

Pripreme su, kako navodi, bile zabavne, a vokalno se najviše pripremala i usavršavala sa muzičkim urednikom Milošem Markovićem, te samostalno.

Kusmuk ističe da je ipak Milinković najzaslužniji za uspjeh takmičara na „Ritmu Evrope“.

- Najviše dugujemo Milanu Milinkoviću, koji je najviše radio sa svima nama, a posebno sa mnom. On je otkrio talenat koji je bio sakriven u mom biću – navela je ona.

Finale ovogodišnjeg takmičenja „Ritam Evrope“ održano je sinoć u sportskoj dvorani u Kotor Varošu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    12h 13m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 57m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    17h 2m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    17h 6m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    2h 33m
    0