Миливоје је српски феномен јер носи метак у глави пуне 23 године

28.12.2019. 16:48
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Најбољи доказ да нема смрти без судњега дана је Миливоје Пенезић са Беле Земље који дуже од двије деценије живи са метком у глави.

Убојито олово зарадио је на Кадањичи, али не због рата, већ зато што није дозволио да у аутобус који је тад возио, уђе човјек са живим прасетом у руци.

– Рекао сам му да се ту возе људи, а не стока и нисам му дозволио да уђе. Није ми то опростио и срео ме је послије неког времена на пијаци и ту ми је запријетио, поново смо се посвађали. Ја сам отишао својим путем, а он је упао у предузеће и пуцао два пута. Један метак ме је промашио, другим ме је погодио у главу. Никакав бол нисам осјетио, мислио сам да је користио оне “плашљивце”, али ми је цијела глава била крвава и сви су вриштали – каже за Рину Миливоје.

Како каже, све вријеме је био свјестан и на ногама је изашао пред ужичке хирурге, а тек након два дана пребацили су га за Београд.

– Горе су ми извадили кошуљицу метка, јер су процијенили да је ризично да ми ваде олово из главе и тако је метак остао под лобањом, а на челу рупа. Ја сам питао колико дуго могу живјети са тим чудом у глави, доктори су рекли да могу још 50 – прича овај Ужичанин који је и поред тога што га је снашло, ове године напунио осамдесет трећу.

Међутим, метак који је остао иако није био опасан по живот оштетио му је нерве, па му се прво одузела десна рука, а онда и десна нога и морао је на рехабилитацију. Неколико година касније потпуно се опоравио и није имао никакавих проблема. Сада га само понекад заболи глава, али ипак није у потпуности сигуран због чега, пише Рина.

– Кад ме заболи ја не знам да ли је то од ракије коју пијем, или зато што у глави имам метак. Може бити и од једног и од другог – прича кроз осмјех старац феномен.

Миливоје већ пуне 23 године слави два рођендана. Дан кад је заиста рођен, али и 28. март кад је за длаку избјегао смрт, али и добио вјечног подстанара.

Коментари 0
Повезане вијести
Снажна бура у Хрватској: Дјевојчици (9) са куће пао камен на главу Снажна бура у Хрватској: Дјевојчици (9) са куће пао камен на главу
Подлегао мушкарац којем је зет забио сјекиру у главу Подлегао мушкарац којем је зет забио сјекиру у главу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 23m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 30m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 12m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    9h 39m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    6h 55m
    0