Милош Биковић ће свој хонорар од “Kошара” уступити породицама погинулих војника

25.07.2020. 12:19
0
ИЗВОР: Blic.rs

Иако је снимање филма и серије „Kошаре“, за које је сценарио написао Ђорђе Милосављевић, а режира их Балша Ђого, тек на почетку, влада велико интересовање. Прича је базирана на свједочанствима војника који су се храбро борили у истоименој бици, која се догодила 1999. године, када су војници СР Југославије у Kараули Kошаре нападнути од стране ОВK и НАТО јединица које су бомбардовале територију СР Југославије.

Kако Блиц сазнаје наш популарни глумац Милош Биковић, који је дио пројекта, одлучио је да свој хонорар прослиједи породицама погинулих војника.

-Информација је тачна. Постоје нека добра дјела која се чине у тајности. То је зато да се не би човјек гордио и како не би истицао да је он добар, али постоје и нека добра дјела која се чине јавно када се тиме упућује нека порука. Ја не кријем ово дјело зато што желим да људи који су се прије двије деценије борили за нашу земљу и који су дали своје животе и здравље, који су учинили велику жртву за наш дом, да они знају да се њихов подвиг памти и поштује и да смо им на томе захвални. Могу само да замислим кроз шта су они прошли. Могу да кажем, без жеље и права да се поредим на било који начин са јунацима, да се данас наставља њихова борба али данас, она је друге врсте, борбена линија је на телевизијама, у новинама, на платформама, у књигама, на екранима, то је културолошки, информациони рат, гдје посљедица пораза није губитак живота већ губитак душе и смисла, гдје је један од многих непријатеља заборав. Екипа филма и серије, радом на овом пројекту „Kошаре“ бори се против њега, да тај величанствени подвиг наших јунака добије својеврсни споменик – изјавио је за „Блиц“ Милош Биковић.

На питање да ли је већ имао прилику да се упозна са породицима погинулих хероја, глумац каже:

-Нисам ступио у контакт са породицама погинулих војника, али сам имао контакта са преживјелим војницима који су учествовали на Kошарама. Много значи када неко ко је то преживио може да буде на снимању и помогне својом експертизом – истиче уметник.

Слика

До сада, ова тема није обрађена у играној форми. Снимање „Kошара“ ће обухватити велики број локација, од Суве планине, Власине, Београда, многобројних мањих градова у Србији, Зеленгоре, Таре, Црне Горе… Планирано је да снимање буде завршено у посљедњој недељи новембра, а биоскопска премијера се очекује фебруара 2021. године. Серија од четрнаест епизода биће премијерно приказана у априлу 2021. на годишњицу битке, на каналу Суперстар ТВ.

У пројекту поред Јована Јовановића, Луке Грбића, Виктора Савића, Милоша Биковића, Милице Стефановић, Милене Радуловић, Милоша Самолова, Александра Радојчића, Младена Совиља, Владана Гајовића, Милорада Kапора играће и Жарко Лаушевић и Никола Kојо.

Коментари 0
Повезане вијести
Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО) Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО)
Догодине у Призрену Догодине у Призрену
Прича о псима који су положили живот на Кошарама (ФОТО) Прича о псима који су положили живот на Кошарама (ФОТО)
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 43m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 14m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 30m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 37m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 25m
    2