Министарство туризма помаже куповину апарата за снимање зуба

20.11.2020. 21:28
0
ИЗВОР: Capital

Министарство трговине и туризма Републике Српске крије податке колико је коме додијелило новца за развој туризма, а наставило је и праксу да новац дијели онима који немају баш пуно додирних тачака са овом граном привреде.

То се може јасно видјети у недавно објављеним резултатима овогодишњег конкурса гдје је одабрано укупно 125 пројеката.

Тако се, на примјер, међу онима који ће добити новац налази Здравствена установа „Дигитал дент“ из Градишке којој су одобрена средства за куповину апарата за снимање зуба.

Министарство је изашло у сусрет и ЗУ „Dental Diagnostics“ из Прњавора која ће бити новчано подржана за куповину ренген апарата.

Слика

 

Новца ће добити и локални кафићи.  „Спорт кафе“ из Зворника је прошао са пројектом опремања објекта, а „Shamrock Irish Pub“ и „W caffe“ из Бијељине су добили подршку за изградњу љетних башти. Бањалучки ресторан „Хедонист“ ће добити паре да застакли своју башту.

Међу пројектима које је Министарство финансијски подржало ове године су адаптација, изградња и опремање вила, ресторана и апартмана, али и бројни спортски догађаји и манифестације.

Министарство се, као и прошле године, потрудило да сакрије колико је новца за који пројекат одобрено. На списку оних којима су одобрена средства налазе се само њихова имена и број бодова, а од раније је познато да се по пројекту може додијелити максимално 30.000 КМ.

Подсјећамо, прошле године је, на примјер, Казнено – поправни дом у Фочи добио неутврђени новчани износ за реконструкцију мокрог чвора и канализације.

Иначе, према Јавном конкурсу који је расписан у јулу ове године Министарство је подржало активности на непосредној реализацији туристичких манифестација, изградњу туристичке инфраструктуре, изградњу, адаптацију или реконструкцију туристичких, угоститељских и других капацитета који доприносе развоју туристичке и угоститељске понуде, унапређење постојеће понуде, подстицање домаћег и рецептивног туризма.

Коментари 0
Повезане вијести
Угоститељи у проблему - пред љетну сезону радника нема Угоститељи у проблему - пред љетну сезону радника нема
Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе
Позив привредницима да поднесу Захтјев за финансијску подршку Позив привредницима да поднесу Захтјев за финансијску подршку
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 39m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 12m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 4m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 9m
    0