Мирољуб Петровић оптужен за надриљекарство

03.08.2022. 19:09
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Оптужни приједлог против Мирољуба Петровића, псеудоакадемика и једног од најпознатијих антиваксера, подигло је Основно тужилаштво у Лесковцу, а он се терети да је без дозволе за лијек, справљао биљне љекове, екстрате, чајеве и сокове и тако лијечио више особа, међу којима су сада и двојица покојника.

Он се терети за кривично дјела надриљекарство и надриапотекарство.

У фази доказних радњи

- Окривљени се терети да је без дозволе за лијек, одговарајуће стручне спреме и дозволе за производњу лијека справљао биљне лијекове-тинктуре, екстрате, чајеве и сокове и исте продавао различитим лицима и без одговарајуће стручне спреме лијечио више лица, између осталих сада покојног П. С. из Скопља и пок. Б. М. из Новог Сада - саопштавају из Тужилаштва.

Још 2019. године је тужилаштво у Лесковцу покренуло истрагу против Мирољуба Петровића, који је у јавности познат због својих антиваксерских и надриљекарских ставова, након што га је Биљана Јовановић јавно означила као одговорног за смрт њеног брата Славча Петрова (31).

Међутим, овај случај још увијек није добио епилог.

- Овај предмет се налази у фази доказних радњи, односно у предистражном поступку и тек када доказне радње буду завршене биће донијета тужилачка одлука - рекла је портпаролка Основног јавног тужилаштва у Лесковцу Марина Кецојевић.

У међувремену овај човјек је гостовао и на телевизијама са националном фреквенцијама у Србији, рецимо, крајем прошле године код Миломира Марића у јутарњем програму.

Дебело наплаћивао лијечење

Под лупом правосудних органа Мирољуб Петровић нашао се након што је у јавности откривено да он дебело наплаћује од тешко болесних људи "лијечење" у свом центру у селу Петровац код Лесковца. Након тога се открило и да се тинктуре које такођер нуди путем мејла праве и продају у његовој кући.

Полиција је почела са прикупљањем информација и тада је Петровић дао прву изјаву у станици гдје је негирао све оптужбе.

Неколико дана касније, након што је полиција прикупила потребне информације и доставила их Вишем јавном тужилаштву, кривично дјело за које се Петровић терети преквалификује се у надриљекарство и надриапотекарство и просљеђује се Основном јавном тужилаштву.

И прије покретања истраге, Петровић је у директном сучељавању с Биљаном Јовановић на телевизији Прва негирао да је лијечио њеног брата и продао му тинктуре. То је, преносе медији, поновио и на саслушању у полицији.

Иначе, ово није прва пријава против Петровића. Он је био и један од 43 људи наведених у кривичној пријави за изазивање панике и нереда због јавне агитације против вакцинисања дјеце.

За кривично дјело "надриљекарство и надриапотекарство" Мирољубу Петровићу пријети новчана казна или затворска казна до три године. Те одредбе Кривичног закона забрањују да се особе без одговарајуће стручне спреме баве лијечењем и справљањем или издавањем лијекова, пише Блиц.

 

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Видар 03.08.2022. 22:27
    Ма, није ово ништа каквих све надриљекара има на нашој сарајевско-романијској регији... Катера би се требала мало и њима позабавити... Људи струке невезане за медицину отварају некакве амбуланте у којима шишају ове овце од људи и редовно их убијају и ником ништа... Козметичарке рокају ботоксе, поплава "квантне медицине" у којој дијагностикују и лијече правници, по апотекама ћелавост лијече са факултетом политичких наука, свака шуша се назива доктором, а присмрдили медицинском факултету нису, итд, итд... И нема код нас никакве инспекције да то све испита и похапси... С друге стране, хајка на праве докторе и пљување по званичној медицини... Ми смо равно потонули до дна, сад још и ровимо испод...
Повезане вијести
Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске? Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске?
Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита
Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    14h 17m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 46m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 4m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 0m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    2h 12m
    0