Митић учествовао у два убиства и пљачкама, па осуђен на осам година робије

25.10.2019. 11:11
0
ИЗВОР: Srpska.info

Милан Митић (59) оптужени у предмету “Лутка” признао је кривицу и склопио је споразум са Тужилаштвом БиХ, према којем ће бити осуђен на осам година затвора.

Према оптужници, Митић се терети да је заједно са другим особама учествовао у покушају убиства Ђорђа Ждрале 2006. године.

Осим тога, оптужен је и да је учествовао и у убиству Бориса Говедарице 2007. године, као и пљачку транспорта новца Павловић интернатионал банке 2005. године на подручју Хан Пијеска.

Митића терете и за покушај пљачке новца Нове банке у Источном Сарајеву 2005. године, као и пљачку новца ЈП БиХ Пошта 2008. године.

– Оптужени је у потпуности признао кривицу за учествовање у наведеним кривичним дјелима и предложена је казна у складу са одговорношћу у извршењу кривичног дјела – рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    5h 50m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    4h 45m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 7m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 7m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    23h 53m
    1