Mitić učestvovao u dva ubistva i pljačkama, pa osuđen na osam godina robije

25.10.2019. 11:11
0
IZVOR: Srpska.info

Milan Mitić (59) optuženi u predmetu “Lutka” priznao je krivicu i sklopio je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prema kojem će biti osuđen na osam godina zatvora.

Prema optužnici, Mitić se tereti da je zajedno sa drugim osobama učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine.

Osim toga, optužen je i da je učestvovao i u ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine, kao i pljačku transporta novca Pavlović international banke 2005. godine na području Han Pijeska.

Mitića terete i za pokušaj pljačke novca Nove banke u Istočnom Sarajevu 2005. godine, kao i pljačku novca JP BiH Pošta 2008. godine.

– Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učestvovanje u navedenim krivičnim djelima i predložena je kazna u skladu sa odgovornošću u izvršenju krivičnog djela – rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saradnja Zvezde i Slavije: Jedan od najvećih trenutaka za 116 godina postojanja Saradnja Zvezde i Slavije: Jedan od najvećih trenutaka za 116 godina postojanja
Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela
Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    3h 21m
    5
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    22h 32m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    3h 11m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    15h 34m
    0
  • Kamioni sa snimkom o zlostavljanju Srba na KiM krstare ulicama Njujorka (VIDEO)
    14h 53m
    7