Митрополит Амфилохије: Црква спремна за дијалог

06.07.2020. 10:04
0
ИЗВОР: Tanjug

Црква је отворена за дијалог о Закону о слободи вјероисповијести, али не и власт која је навикла на монолог, рекао је митрополит црогорско-приморски Амфилохије.

Амфилохије је путем "Интернет литије" Радија Светигоре поручио да послије Петровдана, 12. јула Црква нема шта да очекује од власти, пренио је подгорички Дан.

- Ми смо отворени за дијалог, Црква је по својој природи црква дијалога. Они су увели монолог, а навикли су то од својих учитеља - казао је Амфилохије. Митрополит је рекао да се у Цркви ипак надају да ће Скупштина укинути спорне одредбе Закона о слободи вјероисповијести.

Оптужио је власт у Црној Гори да епидемију вируса корона користи да, како каже, остане на власти.

Не би, казао је, изненадило да велики број оних, који су до сада гласали за актуелну власт не учине то и на предстојећим парламентарним изборима у Црној Гори, 30. августа.

Замјерајући црногорском предсједнику Милу Ђукановићу то што је рекао да ће побиједити Српску православну цркву, митрополит је поручио да је поистовјећивање Цркве са нацијом створило "секте".

Навео је и да група српских националиста, који поистовјећују Цркву с нацијом, такође одрасла у периоду марксизма.

- Ни једни ни други не знају шта је Црква - рекао је Амфилохије.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 10m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 5m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 53m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 59m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 27m
    0