Митрополит Амфилохије: Није с Богом лако ратовати

30.12.2019. 19:37
0
ИЗВОР: Srna

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је данас да ће усвојени Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори, "односно безакоње и безаконици, проћи као што су прошли и древни безаконици у Вавилону".

-Није с Богом лако ратовати и то би требало да схвате и ови наши који су сада на власти. Сви који су с Богом ратовали завршили су као Навуходоносор и други злочинци кроз историју- поручио је митрополит Амфилохије са братског сабрања свештеника Митрополије црногорско-приморске данас у Улцињу.

Он је истакао да Црква Божија, као и они који се клањају живоме Господу, пролази кроз распеће и страдање, али задобија и силу васкрсења Христовог.

-Она се не клања смрти и пролазности, него Богу вјечноме и непролазноме, Христу Богу нашем, облачећи се у њега у тајни крштења, примајући Духа Светога у тајни миропомазања и у другим светим тајнама, трудећи се да живи по ономе како је заповиједио Бог и проповиједајући јеванђеље- додао је владика Амфилохије.

Он је нагласио да је то суштина и сабрања свештенства Митрополије црногорско-приморске.

-Ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе, нека узме крст свој и нека иде за мном. То је позив Христов свима, а нарочито нама епископима, свештеницима, ђаконима, али и свима вјернима. Сви смо призвани да носимо крст Христов и да се поклањамо његовом светоме имену, Оцу и Сину и Духу Светоме- рекао је владика Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски навео је да је у Црној Гори "обезбожена лењинистичко-стаљинистичка власт" и да су њихови претходници "убијали и у току и послије рата, да су гонили име Божије, Цркву Божију, и отимали имовину, приватну и црквену".

ихови насљедници то сада приватизују и узимају директно за себе, своју власт и част и среброљубље. Отишли су, нажалост, и даље него што су то урадили титоисти и стаљинисти, па не само имање, већ хоће да одузимају и храмове Божије. Донијели су најсрамнији закон који је донесен икад у Црној Гори- рекао је владика Амфилохије.

Братско сабрање свештенства Митрополије црногорско-приморске почело је данас Светом архијерејском литургијом коју је у Цркви Светог Николе у Улцињу служио Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије са свештенством.

Скупштина Црне Горе гласовима посланика владајуће коалиције усвојила је Закон о слободи вјероисповијести и вјеровања и правном положају вјерских заједница, који, према бојазни СПЦ, води ка одузимању црквене имовине.

Усвајање Закона о слободи вјероисповијести наишло је на огорчен отпор код вјерника СПЦ у Црној Гори и протесте који се не смирују.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 12m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 8m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 12m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 5m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    16h 2m
    0