Митрополит Хризостом: Не будимо "навијачи" у сукобима, већ миротворци молитвама

04.01.2024. 13:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом поручио је да људи не би требало да буду "навијачи" у сукобима, већ миротворци молитвама и апелима да ратови и непријатељства стану, а мир Божији и добра воља међу људима и народима читавог свијета завлада.

Митрополит Хризостом је у посланици упућеној поводом Божића указао да је Исус Христос историјска личност, рођена у времену и простору, са људима поживио и научио их науци Господњој.

- Научи нас, не науци мудрих људи овога свијета, већ науци која је уистину храна и пиће вјечног живота. Није, како неки зборе `мит`, односно неко или нешто непровјерено и недоказиво. Кренимо, нађимо и упознајмо га, те му се поклонимо и славимо анђеоском пјесмом `Слава на висинама Богу, мир на земљи, међу људима добра воља` - рекао је владика Хризостом.

Он је истакао да ово није само пјесма, него и благослов Божији и највиша молитва коју су анђели објавили.

Владика Хризостом је подсјетио да би у ове празничне дане, као и претходних година, требало сви да се сјете њима најближих, најрођенијих, али и оних који су можда далеко, али су српска браћа и сестре.

- Прије свих, сјетимо се и поздравимо са Христос се роди сву нашу браћу и сестре на Косову и Метохији. Помолимо се Богомладенцу за све њих, али и за њихове непријатеље, да их Бог уразуми да схвате да је зло чињење - злу надање - истакао је митрополит Хризостом.

Он је указао да српски народ на Косову и Метохији не само да је дискриминисан, што је блага ријеч, већ је избрисан из права постојања на својој вјековној српској земљи.

- Молимо Бога за све њих да им Бог дарује трпљења и љубави - поручио је митрополит дабробосански.

Он је додао да једнако боле и трагедије због дешавања у Украјини и на Блиском истоку.

- Помолимо се Богомладенцу да подари мир Украјини и добру вољу међу једновјерном браћом нашом. Осуђујемо све злочине и освете и помолимо се за све који страдају на Блиском истоку. Са тим молитвама и вапајима желимо срећан и благословен Божић и Нову 2024. годуну. Мир Божији – Христос се роди - поручио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 44m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 21m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 14m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 20m
    1