Митрополит Хризостом: Да свијетом влада љубав, добра воља и мир

04.01.2023. 14:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом пожелио је у Божићној посланици да љубав, добра воља и мир побиједе сва зла овог свијета, те поручио да у божићне дане треба отворити срца за Господа љубави.

Митрополит Хризостом је истакао да не треба да се заборави на све страдалнике широм свијета, те да се треба помолити за њих.

- Погледајмо на све оне који имају неку потребу или невољу и помозимо им колико можемо како би имали благослов божији - рекао је митрополит Хризостом.

Он је подсјетио да се у свакодневном животу слуша како је свијет испуњен мржњом и човјекоубиством.

- До бола смо поврјеђени мржњом која се ових дана прелијева преко усана појединаца и читавих нација против других и различитих људи, народа Европе и свијета. Умјесто мира и добра којег молимо и очекујемо од Бога, гледамо и слушамо охрабрења и потстрекавања на још веће ратоборство које може довести, како говоре највећи савремени диховници, до свеуништења - навео је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом је апеловао да сва непријатељства и ратови буду обустављени.

- Сви смо ми слика Божија! Бог благосиља међу нама добру вољу! Добра воља је добро расположење срца и душе према другоме - навео је митрополит Хризостом.

Честитајући срећан и благословен Божић радосним поздравом "Мир Божији - Христос се роди", митрополит Хризостом је поручио да је "Христос радост и весеље и зато се радујемо и веселимо славећи његово рођење".

- Христос је својим рођењем у пећини Витлејемској, собом и у себи самом, донио божанску и небеску радост и весеље, да обрадује и промијени ондашњи грчко-римски свијет који је исто, као и овај наш данашњи, био тежак и туробан - навео је митрополит Хризостом.

Митрополит дабробосански је поручио да се не треба плашити и дозволити да нас збуне "кушачи вјере".

- Славите рођење Спаситеља свијета Исуса Христа, увјек и непрестано пјевајући са небеским анђелима: Слава на висинама Богу, на земљи мир, међу људима добра воља - поручио је митрополит Хризостом.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 54m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 43m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 20m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 25m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 53m
    0