Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији

30.04.2024. 14:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће на Велики четвртак Свету архијерејску литургију у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији, рекли су Срни у овом манастиру.

Литургија ће почети у 9.00 часова.

Српска православна црква и вјерници Велики четвртак обиљежавају као успомену на Христову тајну вечеру са ученицима, када је установљена Света тајна причешћа. Овог дана, према православном вјечном календару, Христос је ухваћен и предат на страдање и смрт.

Истог дана у овом храму биће служено бденије са читањем 12 јеванђеља од 18.00 часова, а на Велики петак, 3. маја, изношење плаштанице почиње од 16.00 часова.

На Велику суботу, 4. маја, литургија почиње у 9.00 часова, на сам празник Васкрс у 7.00 часова, а на Ђурђевдан, 6. маја, у 9.00 часова.

Према распореду богослужења у великој страсној седмици у Манастиру Свете Тројице у Озековићима код Сокоца, на Велики четвртак од 5.00 часова биће служена полуноћница, јутрење, часови и изобразитељна служба, а од 8.00 часова литургија.

Истог дана од 18.00 часова почиње велико бденије - читање 12 јеванђеља, најављено је из овог манастира.

На Велики петак, 3. маја, служење царских часова је од 7.30 часова, а вечерње и изношење Плаштанице од 18.00 часова, те у наставку јутрење-статије.

У овом манастиру на Велику суботу, 4.маја, царски часови почињу од 5.30 часова, литургија Светог Василија Великог од 6.00 часова, полуноћница од 22.30, а у наставку васкршње јутрење.

У манастиру у Озерковићима на сам празник Васкрсења Господа Исуса Христа – Васкрс, литургија почиње у поноћ.

Према програму васкршњих богослужења у Манастиру Пресвете Богородице у Кнежини код Сокоца, на Велики четвртак велико бденике са читањем 12 јеванђеља почиње од 18.00 часова, а на Велики петак изношење плаштанице од 18.00 часова.

На Велику суботу литургија почиње у 9.00 часова, а васкршња литургија у 6.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Пала иду пјешке до Крфа у част страдалим српским војницима Ходочасници из Пала иду пјешке до Крфа у част страдалим српским војницима
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    6h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    23h 17m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    6h 29m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    3h 11m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    6h 38m
    0