Митрополит Хризостом служи сутра Свету архијерејску литургију на Хан Пијеску

08.08.2023. 10:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће сутра Свету архијерејску литургију у Цркви Светог великомученика Пантелејмона на Хан Пијеску, поводом истоимене крсне славе овог храма, те Дана и славе општине, саопштено је из Црквене општине.

Литургија ће бити служена од 9.30 часова, а претходиће јој парастос у спомен-соби од 8.30 часова, након којег ће бити положени вијенци код Споменика погинулим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, рекли су Срни у општини Хан Пијесак.

Чин ломљена славског колача у Парохијском дому Цркве Светог Пантелејмона планиран је у 11.00 часова, потом ће Повеља општине Хан Пијесак бити уручена представницима Народне библиотеке "Бранко Чучак" која је проглашена најбољом у Републици Српској.

Златна плакета општине биће уручена магистру фармације Јадранки Бјелаковић, дугогодишњем директору Јавне установе "Апотека" на Хан Пијеску.

Златне значке за Дан и крсну славу општине добиће, вртић "Диана Будисављевић" и Одбојкашки клуб "Хан Пијесак" за постигнуте резултате у прошлој години.

Поводом Дана и крсне славе општине и храма на Хан Пијеску, сутра ће у читаоници Народне библиотеке "Бранко Чучак" у 14.00 часова биће отворена изложба "Српска црквена штампа у БиХ у 19. и 20. вијеку" аутора Радована Пилиповића, директора Архива Српске православне цркве и ђакона Ненада Идризовића.

Светог великомученика Пантелејмона – у српском народу назван Свети Пантелија, српска црква и вјерници обиљежавају у спомен младићу, који се трудио да помогне људима и као хришћанин пострадао 304. године.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Ханпијешчани стиховали са Милошевићем и Пинговићем Ханпијешчани стиховали са Милошевићем и Пинговићем
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 27m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 38m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 18m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 17m
    3
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    23h 37m
    0