Mitropolit Hrizostom služi sutra Svetu arhijerejsku liturgiju na Han Pijesku

08.08.2023. 10:27
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće sutra Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog velikomučenika Pantelejmona na Han Pijesku, povodom istoimene krsne slave ovog hrama, te Dana i slave opštine, saopšteno je iz Crkvene opštine.

Liturgija će biti služena od 9.30 časova, a prethodiće joj parastos u spomen-sobi od 8.30 časova, nakon kojeg će biti položeni vijenci kod Spomenika poginulim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekli su Srni u opštini Han Pijesak.

Čin lomljena slavskog kolača u Parohijskom domu Crkve Svetog Pantelejmona planiran je u 11.00 časova, potom će Povelja opštine Han Pijesak biti uručena predstavnicima Narodne biblioteke "Branko Čučak" koja je proglašena najboljom u Republici Srpskoj.

Zlatna plaketa opštine biće uručena magistru farmacije Jadranki Bjelaković, dugogodišnjem direktoru Javne ustanove "Apoteka" na Han Pijesku.

Zlatne značke za Dan i krsnu slavu opštine dobiće, vrtić "Diana Budisavljević" i Odbojkaški klub "Han Pijesak" za postignute rezultate u prošloj godini.

Povodom Dana i krsne slave opštine i hrama na Han Pijesku, sutra će u čitaonici Narodne biblioteke "Branko Čučak" u 14.00 časova biće otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku" autora Radovana Pilipovića, direktora Arhiva Srpske pravoslavne crkve i đakona Nenada Idrizovića.

Svetog velikomučenika Pantelejmona – u srpskom narodu nazvan Sveti Pantelija, srpska crkva i vjernici obilježavaju u spomen mladiću, koji se trudio da pomogne ljudima i kao hrišćanin postradao 304. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    16h 33m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    16h 13m
    1
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    19h 36m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    20h 33m
    12
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    17h 30m
    0