Митрополит Јоаникије: Цетињска трагедија је страшна опомена за све

14.08.2022. 20:12
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Његово високопреосвештентво митрополит црногорско-приморски Јоаникије поручио је данас да је цетињска трагедија страшна опомена за све људе.

- Цетиње је у великој жалости, великој тузи, болу, патњи и несрећи због трагедије која се догодила. Изгинула су дјеца, изгинули су невини људи. Само можемо да завапимо Господу Богу да излије своју милост на овај град, а посебно на ожалошћене породице - рекао је митрополит Јоаникије у бесједи након литургије у Цетињском манастиру.

Он је позвао вјернике да се помоле Богу да он да снаге онима који су изгубили своје најдраже да издрже бол достојанствено.

Митрополит Јоаникије је пожелио и да Господ да брзо утјеху. "А онима који су изгинули у овој несрећи, овој трагедији нека Господ да опроштај грехова и Царство небеско".

Владика је поручио да сви треба да мисле о добру, да мисле и желе добро једни другима, да иду ка добру и ослобађају од свега онога што је лоше.

- Ово је страшна опомена за свакога човјека, за свакога ко чује каква се трагедија догодила - да се човјек замисли гдје је и шта је - рекао је митрополит Јоаникије.

Цетињанин Вук Бориловић /34/ убио је у петак из ловачке пушке 10 суграђана, међу којима двоје дјеце, а ранио шест особа. Он је потом убијен, а утврђује се да ли је страдао од хица који су испалили полицијски службеници или један Цетињанин.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији
,,Глас Црногорца“ 1880. о књигама које су куповали стари Цетињани ,,Глас Црногорца“ 1880. о књигама које су куповали стари Цетињани
Приведен возач аутобуса: Тврди да је осјетио бол у глави па слетио у провалију Приведен возач аутобуса: Тврди да је осјетио бол у глави па слетио у провалију
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 50m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 42m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 33m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 25m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 18m
    0