Митрополит Јоаникије: Корона вирус је искушење, морамо се духовно оснажити да је побиједимо

28.11.2021. 21:23
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је пандемија вируса корона искушење, да се треба чувати али и духовно снажити да би ову болест побиједили.

Све је то искушење и свуда је на испиту наша вјера – истакао је митрополит Јоаникије у обраћању вјерницима Котору.

Митрополит је напоменуо да болест односи многе животе, због чега се треба чувати, бити дисциплинован, не порицати ништа од онога што медицина прописује, али и бити опрезан јер кроз сваку прилику хоће да се увуче политика или неки интерес.

– Били бисмо много јачи да се обратимо Цркви, духовности, посту и молитви, дисциплини духовној. Били бисмо много спремнији да помогнемо онима које захвата овај вирус – истакао је митрополит Јоаникије.

Он је нагласио да не треба клонути духом, а за то су, како је рекао, добра прилика молитва и пост чији је циљ да се тијело ослободи од свих сувишних прохтјева.

– Треба да научи и душа да пости, да се ослобађа од мржње, од злопамћења, од сувишне увредљивости, од сваке пакости, од сваке ситнодушности и да умјесто свих тих мана насади у себи врлине – доброту, честитост, трпељивост, храброст, пожртвованост, а као свеза свих врлина је љубав – рекао је митрополит Јоаникије.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 35m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 53m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 20m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 8m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 29m
    0