Митрополит Јоаникије: Корона вирус је искушење, морамо се духовно оснажити да је побиједимо

28.11.2021. 21:23
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је пандемија вируса корона искушење, да се треба чувати али и духовно снажити да би ову болест побиједили.

Све је то искушење и свуда је на испиту наша вјера – истакао је митрополит Јоаникије у обраћању вјерницима Котору.

Митрополит је напоменуо да болест односи многе животе, због чега се треба чувати, бити дисциплинован, не порицати ништа од онога што медицина прописује, али и бити опрезан јер кроз сваку прилику хоће да се увуче политика или неки интерес.

– Били бисмо много јачи да се обратимо Цркви, духовности, посту и молитви, дисциплини духовној. Били бисмо много спремнији да помогнемо онима које захвата овај вирус – истакао је митрополит Јоаникије.

Он је нагласио да не треба клонути духом, а за то су, како је рекао, добра прилика молитва и пост чији је циљ да се тијело ослободи од свих сувишних прохтјева.

– Треба да научи и душа да пости, да се ослобађа од мржње, од злопамћења, од сувишне увредљивости, од сваке пакости, од сваке ситнодушности и да умјесто свих тих мана насади у себи врлине – доброту, честитост, трпељивост, храброст, пожртвованост, а као свеза свих врлина је љубав – рекао је митрополит Јоаникије.

Коментари 0
Повезане вијести
Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата
Дола - пивски Витлејем и Зид плача Дола - пивски Витлејем и Зид плача
Својатање језика: Све написано на српском Универзитет Црне Горе приписаће својој баштини Својатање језика: Све написано на српском Универзитет Црне Горе приписаће својој баштини
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  23h 40m
  4
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  21h 43m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  22h 30m
  10
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  6h 37m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  5h 17m
  0