Mitropolit Joanikije: Korona virus je iskušenje, moramo se duhovno osnažiti da je pobijedimo

28.11.2021. 21:23
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da je pandemija virusa korona iskušenje, da se treba čuvati ali i duhovno snažiti da bi ovu bolest pobijedili.

Sve je to iskušenje i svuda je na ispitu naša vjera – istakao je mitropolit Joanikije u obraćanju vjernicima Kotoru.

Mitropolit je napomenuo da bolest odnosi mnoge živote, zbog čega se treba čuvati, biti disciplinovan, ne poricati ništa od onoga što medicina propisuje, ali i biti oprezan jer kroz svaku priliku hoće da se uvuče politika ili neki interes.

– Bili bismo mnogo jači da se obratimo Crkvi, duhovnosti, postu i molitvi, disciplini duhovnoj. Bili bismo mnogo spremniji da pomognemo onima koje zahvata ovaj virus – istakao je mitropolit Joanikije.

On je naglasio da ne treba klonuti duhom, a za to su, kako je rekao, dobra prilika molitva i post čiji je cilj da se tijelo oslobodi od svih suvišnih prohtjeva.

– Treba da nauči i duša da posti, da se oslobađa od mržnje, od zlopamćenja, od suvišne uvredljivosti, od svake pakosti, od svake sitnodušnosti i da umjesto svih tih mana nasadi u sebi vrline – dobrotu, čestitost, trpeljivost, hrabrost, požrtvovanost, a kao sveza svih vrlina je ljubav – rekao je mitropolit Joanikije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    22h 56m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 18m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 23m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    22h 11m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    15h 32m
    0