Mitropolit Joanikije: Korona virus je iskušenje, moramo se duhovno osnažiti da je pobijedimo

28.11.2021. 21:23
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da je pandemija virusa korona iskušenje, da se treba čuvati ali i duhovno snažiti da bi ovu bolest pobijedili.

Sve je to iskušenje i svuda je na ispitu naša vjera – istakao je mitropolit Joanikije u obraćanju vjernicima Kotoru.

Mitropolit je napomenuo da bolest odnosi mnoge živote, zbog čega se treba čuvati, biti disciplinovan, ne poricati ništa od onoga što medicina propisuje, ali i biti oprezan jer kroz svaku priliku hoće da se uvuče politika ili neki interes.

– Bili bismo mnogo jači da se obratimo Crkvi, duhovnosti, postu i molitvi, disciplini duhovnoj. Bili bismo mnogo spremniji da pomognemo onima koje zahvata ovaj virus – istakao je mitropolit Joanikije.

On je naglasio da ne treba klonuti duhom, a za to su, kako je rekao, dobra prilika molitva i post čiji je cilj da se tijelo oslobodi od svih suvišnih prohtjeva.

– Treba da nauči i duša da posti, da se oslobađa od mržnje, od zlopamćenja, od suvišne uvredljivosti, od svake pakosti, od svake sitnodušnosti i da umjesto svih tih mana nasadi u sebi vrline – dobrotu, čestitost, trpeljivost, hrabrost, požrtvovanost, a kao sveza svih vrlina je ljubav – rekao je mitropolit Joanikije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protesti širom Crne Gore (VIDEO) Protesti širom Crne Gore (VIDEO)
Opozicija u Skupštini Crne Gore predlaže smjenu Alekse Bečića Opozicija u Skupštini Crne Gore predlaže smjenu Alekse Bečića
Novak Đoković posjetio manastir Ostrog Novak Đoković posjetio manastir Ostrog
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Sarajevu
  7h 23m
  0
 • Kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira na Brusu (FOTO)
  9h 40m
  7
 • Ica Lavica ponovo otputovala u Tursku
  10h 6m
  0
 • Šeranić: Pogoršana situacija, veliki broj zaraženih bez simptoma
  17h 15m
  1
 • U Palama obijena vikendica
  15h 0m
  0