Митру Јефтовићу изгорјели аутомобил и гаража

08.09.2021. 17:44
0
ИЗВОР: СРНА

Србину Митру Јефтовићу, који живи на међуентитетској линији у Сарајеву, запаљен је аутомобил "голф двојка" у гаражи и помоћни објекти, што је пријавио полицији, а вјештак му је, како каже, написао да је узрок електрични кабл у шта он не вјерује.

- Сматрам да је ово неко потпалио, не сумњам ни у кога и никада нисам имао неких проблема и не могу показати ко је то урадио - истакао је Јефтовић.

Јефтовић живи на Добрињи IV, на међуентитетској линији, а возило и аутомобил су му запаљени у посљедњих 15 дана.

Он је испричао да му је прије 15 дана запаљен аутомобил и да је на лице мјеста изашла полиција МУП-а Кантона Сарајево, а вјештак је у извјештају написао да је узрок пожара струја, у шта он сумња.

- Ја у то не вјерујем, али сам потписао да више не идем у полицију - рекао је Јефтовић.

Он је додао да је вјештак, након што су му запаљени помоћни објекти у близини куће, прије два дана рекао да је узрок електрични кабл на који је прикључена мала сијалица, али тај извјештај сада неће потписати јер, како је истакао, не вјерује да је то узрок паљевине.

Како је појаснио, поставио је дебео кабл, а сијалица је мале снаге што није могло довести до пожара.

Међуентитеска линија нацртана је по средини куће Јефтовића, а он све комуналне обавезе плаћа у федералном Сарајеву.

У протеклом рату запаљена му је кућа, он се вратио 1999. године, обновио кућу и ту живи до данас без проблема.

Комшиница Љиљана Симанић, која поред Јефтовића живи 16 година, каже да ју је ова ситуација много потресла, те да комшије познаје као добре, поштене људе, који живе од свог рада.

- Никада се ни са ким нису замјерили. У 15 дана да се десе два оваква пожара, то је страшно. То је било страшно и гледати. Три ватрогасне екипе и полиција су излазили на лице мјеста - рекла је Симанићева.

Она сматра да се о овом догађају у јавности треба више причати, јер су се сличне ствари дешавале и прије, те подсјетила да је и њен син ту претучен.

- Прије пет или шест година мог сина су овдје, на међуентитетској линији, претукли два пута и никада се није открило ко је то урадио. Три пута су ми каменовали прозоре - рекла је она и додала да у посљедње вријеме полиција из Источне Илиџе мало више обилази то подручје.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 21m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 34m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 5m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 28m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 25m
    0