Мјештани села Копривно властитим средствима граде водовод

30.05.2021. 18:59
0
ИЗВОР: СРНА

Мјештани милићког села Копривно властитим средствима почели су изградњу водовода у дужини око 2.200 метара који ће ријешити десетогодишњи проблем лошег снабдијевања водом, изјавио је Срни покретач ове акције Радиша Ђурић.

Он је навео да је на изградњи водовода од Буковичког брда до села Копривно ангажовано 30 до 40 људи.

-Сви смо се ангажовали, од мјештана, кумова, пријатеља, комшија из сусједних села, да нам потече вода. Изнад села имамо велики пријемни базен на којем смо изградили и каптажу. На крају радова, када Комунално предузеће уради прикључке, приредићемо и славље јер ово што радимо је велика ствар за нас- рекао је Ђурић.

Он је истакао да им је извор "поклонио" Миле Ивановић којем су мјештани несебично захвални јер знају да никада није пресушио и да ће за десетак дана, када буду завршени радови, имати воде у изобиљу.

-Када ријешите проблем водоснабдијевања то је као да сте ријешили кров над главом. Бавимо се пољопривредом, имамо стоку и недостатак воде нам је много отежавао послове- рекао је Ђурић, додавши да у селу има 20 домаћинстава и да је посебно тешко у љетњем периоду.

Ђурић је напоменуо да мјештани учествују новчано колико год је потребно, а на крају радова знаће се вриједност изграђеног водовода.

Милош Дрмоњић, предсједник Мјесне заједнице Дервента којој припада село Копривно, изјавио је Срни да је срећан што види колико су сложни мјештани Копривна, и што ће им бити ријешен велики проблем.

Он је захвалио начелнику општине Милићи Марку Савићу који је учествовао у донацији за водовод, и предузећу "Грамел" Милићи које је обезбиједило машину за ископ.

Село Копривно удаљено је од Милића 12 километара, а тренутно има 20 домаћинстава које се углавном бави сточарством и пољопривредом, многи имају малињаке који им доносе значајан приход.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 5m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 38m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 19m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 9m
    0