Мјештани села Тумаре све више забринути: Неколико породица напустило своје домове због страха за сигурност

18.08.2023. 21:42
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Готово 20 дана прошло је од нестанка Јованке Ђурић, која је, у селу Тумаре, код Лукавца, нестала под још неразјашњеним околностима. Док се чека на конкретне акције и одговоре полиције, мјештани узнемирени и забринути. Неколико породица већ је напустило своје домове.

Случај мјештанке која је прије два дана пронађена свезана и полугола, у свом дому, у селу Тумаре, оголила је и информацију о нестанку мјештанке Јованке Ђурић.

Кућа, у којој је живјела Јованка, сада је празна. Забринути мјештани кажу да су је посљедњи пут видјели прије 20-ак дана на кафи код једне комшинице, након чега јој се губи сваки траг. Повјерења у надлежне немају, јер потрага, кажу, траје предуго. Због тога је неколико породица, у посљедњих неколико дана, напустило своје домове.

Милка Ђурић је рекла:

– Када су отишли, гдје? Прије два-три дана, немам појма, ко кога има. Ја се бојим. Сама сам – рекла је она.

Посебно је страшно то што у овом повратничком селу живе, углавном, старији повратници. Јованкина кћерка изјавила је раније да се њена мајка, од своје куће, није сама удаљила, те да сви докази у кући указују на то. Сумња на пљачку, а можда и много гори сценарио. Гордана вјерује како је неко покушао опљачкати Јовану, те је можда и ударио, а потом тијело однио како би скрио доказе. Претраживању огромног терена присуствовао је и Анђелко Петровић. Губи сваку наду, каже.

Цивилна заштита, горска служба спасавања, полиција, успркос напорима, нису ушли у траг несталој Јованки Ђурић. Кћерка Гордана каже да о својој мајци нема никакве информације. Полиција је прво мислила да је сама отишла од куће, јер не постоје знакови насиља, но Гордана је увјерена да то није случај.

Тражи одговоре и хитну реакцију надлежних. У потрагу за женом која има више од 80 година кренули су припадници ГГС, Цивилне заштите, заједно с мјештанима. Јер полиција, кажу, не ради своје. Поједини, због тога, нису ни жељели пред камере, они који јесу, у невјерици.

Васкрсије Стевић, мјештанин села, је рекао:

– То је комшиница, мало даље живи. Били смо и на појединим пословима заједно и прије се дружили. Јесте она старија он мене пет година, али о том, потом. Јако фина жена, а то шта се дешава, то је друга ствар – каже он.

Јелена Стевић рекла је за медије:

– Није ме уплашило, али није ми свеједно. Шта се дешава? Није дошао авион па је однио. Ништа се не зна, нити ко шта прича, да ико има појма да зна шта је било – прича Јелена.

Љубиша Мијатовић, предсједник МЗ Тумаре је истакао:

– Тренутно вам информације у вези с њеним нестанком не могу дати. Једино да је случај у надлежности полиције и тужилачких органа и замолио бих све да препусти да исти ријеше и први и други случај. Породица је пријавила случај полицији, након тога активирале су се ГСС, Цивилна заштита, мјештани, али ништа није уродило плодом.Вјерујем да су полицијски органи схватили да је то предмет за њих – био је јасан он, пише Н1.

Коментари 0
Повезане вијести
На молитвишту поново постављен крст, претходна три оскрнављена На молитвишту поново постављен крст, претходна три оскрнављена
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Поново оштећен крст на молитвишту у Горњој Бријесници Поново оштећен крст на молитвишту у Горњој Бријесници
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    6h 33m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    6h 50m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    21h 27m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    7h 26m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    5h 55m
    0