Мјесто убиства у ОШ "Владислав Рибникар" биће претворено у меморијални центар

27.08.2023. 12:32
0
ИЗВОР: srna.rs

Простор у коме је 13-годишњи К.К. убио деветоро ученика и чувара Основне школе "Владислав Рибникар" у Београду биће претворен у меморијални центар, попут споменика ђацима у Крагујевцу, а 3. мај ће у српским школама бити обиљежаван као Дан сјећања и туге, изјавила је министар просвјете Србије Славица Ђукић Дејановић.

- О томе како ће се тачно обележавати, тек ћемо разговарати, али свакако ћемо се тога дана сви заједно сетити велике трагедије и невиних жртава. Видите и ту симболику бројева, 3. 5. и 5/3, што је и споменик стрељаним ђацима у Крагујевцу - рекла је Дејановићева за "Курир".

Она је додала да је сугестија ученицима, наставницима и родитељима да основни циљ школске 2023/24. године буде развој правих људских вриједности код ученика, унапређење међусобних комуникација уз поштовање, сарадњу и солидарност са уважавањем различитости.

Дејановићева је истакла да је конкретна сугестија наставницима да прва школска недјеља буде усмјерена на тематске активности, а друга да без оцјењивања наставници стекну увид у образовна постигнућа ученика из ранијих разреда.

Коментари 0
Повезане вијести
Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар" Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар"
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    15h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    15h 22m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 38m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    15h 45m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    7h 33m
    2