Млади голман из Источног Сарајева бранио у Купу Србије

10.11.2023. 12:48
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Млади голман из Републике Српске Сергеј Бјелица дебитовао је на голу Вождовца у Купу Србије. У првом званичном наступу за сениоре сачувао је мрежу у дуелу против Динама из Панчева (0:5) и показао да ће “змајеви” ускоро у потпуности моћи да се ослоне на њега.

Бјелица је већ годину и по дана у Вождовцу и ради под палицом Предрага Миљковића. Бранио је мечеве у Омладинској лиги Србије, а затим је добио шансу да се покаже у Купу Србије. Неколико добрих интервенција су показале да посједује потребан квалитет и за овај ранг такмичења те је оправдао повјерење стручног штаба.

Талентовани голман није крио задовољство послије дебија.

- Осјећам се одлично и задовољно јер сам уписао прве званичне минуте у сениорском фудбалу. Док сам чекао деби тренирао сам најбоље што могу да бих био спреман и срећан након те утакмице. Никада се не зна шта доноси утакмица, али са своје стране учинио сам све да све прође у реду и драго ми је што сам помогао екипи да прођемо у наредну рунду такмичења - истакао је млади голман за званични сајт клуба.

Пред дебитантски наступ очекивано је било треме на плећима младог момка, али подршка екипе није изостала.

- Наравно, било је треме али оне позитивне. Тренери и саиграчи су ми прије утакмице рекли да будем миран и сигуран у себе и да ће све бити како треба. Ово ће ми бити подстрек за даљи рад, на мени је да наставим да радим и тренирам најбоље што знам - открио је Бјелица.

Он је већ дуго у клубу и поручује да се већ осјећа као домаћи играч.

- У Вождовцу ми је одлично. Желио сам да дођем у овакав клуб и користим прилику да захвалим свима на повјерењу које ми је указано - поручио је голман “змајева”.

Деветнаестогодишњи голман изнио је занимљиву причу о томе како је изабрао своју фудбалску улогу.

- Фудбал сам почео да тренирам са шест година у једној школи фудбала у Источном Сарајеву, одакле сам отишао у ФК Жељезничар из ког сам прошле године дошао на Кров. Голман сам постао јер сам се те позиције прве сјетио када ме је тренер питао шта бих желио да играм - присјетио се Бјелица.

Да се ради о момку који је са обје ноге на земљи говори у прилог одговор на питање о жељама у наставку фудбалског развоја.

- Не гледам много у будућност, јер сам још млад и на почетку каријере тако да су ми наредни циљеви да тренирам најбоље што могу и да се трудим да сваки дан све више напредујем, јер када дам све од себе то ми доноси мир. Која лига? Не размишљам о томе још, на уму ми је први наредни тренинг и утакмица у Вождовцу - закључио је Бјелица.

Нијемци за примјер

Голман Вождовца истакао је да му је породица највећа подршка, а голманске узоре види у лику њемачких репрезентативаца.

- Голмански узори су ми Мануел Нојер и Марк Андре тер Штеген. Обојица су примјери како се радом и трудом може постићи пуно тога у фудбалу - истакао је талентовани чувар мреже.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 54m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 18m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 33m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 2m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 12m
    0