Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих

30.04.2024. 12:54
0
ИЗВОР: katera.news

Тим младих иноватора из Источног Сарајева Матеј Влашки и Марко Поповић побједници су Међународне изложбе идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2024" која је одржана у Бањалуци и која је окупила 472 аутора из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Русије.

 Матеј и Марко су представљањем “Специјализоване маркетинг агенција за Јахорини” успјели освојити злато у области маркетинга. Млади иноватори су приказали неколико иновативних начина у маркетингу, који могу бити од великог значаја за будући развој Јахорине и тиме освојили златну медаљу, по други пут, на овом такмичењу.

Други дан на ИНОСТ-у младих, у просторијама привредне коморе Републике Српске, Матеј и Марко су заједно са представницима Удружења иноватора града Бањалука представили “платформу иновација Републуке Српске”, чији је циљ креирање платформе коју би користили како иноватори тако и иновеститори, власници компанија и друга правна лица.

Идеју креирања овакве платформе су подржали представници Привредне коморе и Развојне агенције града Бањалука.

Ова платформа представља битан фактор за развијање привреде у Републици Српској,наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију
Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО) Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 55m
    9