Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih

30.04.2024. 12:54
0
IZVOR: katera.news

Tim mladih inovatora iz Istočnog Sarajeva Matej Vlaški i Marko Popović pobjednici su Međunarodne izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2024" koja je održana u Banjaluci i koja je okupila 472 autora iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Rusije.

 Matej i Marko su predstavljanjem “Specijalizovane marketing agencija za Jahorini” uspjeli osvojiti zlato u oblasti marketinga. Mladi inovatori su prikazali nekoliko inovativnih načina u marketingu, koji mogu biti od velikog značaja za budući razvoj Jahorine i time osvojili zlatnu medalju, po drugi put, na ovom takmičenju.

Drugi dan na INOST-u mladih, u prostorijama privredne komore Republike Srpske, Matej i Marko su zajedno sa predstavnicima Udruženja inovatora grada Banjaluka predstavili “platformu inovacija Republuke Srpske”, čiji je cilj kreiranje platforme koju bi koristili kako inovatori tako i inovestitori, vlasnici kompanija i druga pravna lica.

Ideju kreiranja ovakve platforme su podržali predstavnici Privredne komore i Razvojne agencije grada Banjaluka.

Ova platforma predstavlja bitan faktor za razvijanje privrede u Republici Srpskoj,navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
“Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO) “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
Muškarcu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice Muškarcu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice
Američki gigant ulaže u banjalučku kripto platformu 6,3 miliona KM Američki gigant ulaže u banjalučku kripto platformu 6,3 miliona KM
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  22h 51m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  55m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  17h 25m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  15h 0m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  15h 35m
  1