Млади СДС: Улица Дечанска је итекако потребна, али је потребније домаћински трошити новац грађана (ФОТО)

30.08.2020. 12:32
6
ИЗВОР: Катера

Данас су млади СДС-а Источног Новог Сарајева вршили мјерење Дечанске улице са циљем да укажу на нетачну изјаву начелника општине Источно Ново Сарајево о дужини поменуте улице.

Бојана Голијанин, чланица младих СДС Источно Ново Сарајево изјавила је да млади радо прихватају изградњу, урбанизацију и ширење општине Источно Ново Сарајево и града Источно Сарајево, али исто тако осјећају потребу да укажу на неправилности.

-Ускоро бивши Начелник Источног Новог Сарајева господин Љубиша Ћосић је у свом подугачком писму признао да је омладина Источног Новог Сарајева препознала превару. Улица Дечанска је дугачка управо онолико колико показује Гугл мапс 858 метара – а не 1150 метара колико је он тврдио у својим саопштењима, на друштвеним мрежама и на отварању исте.

Захваљујемо се господину Ћосићу на поштовању мишљења и ставова омладине СДС-а које је показао својим отвореним писмом. Желимо му поручити да је једини ментор омладини СДС-а здрав разум и потреба за правдом и указивањем на неправилности у трошењу новца грађана наше општине.

Нећемо одустати од нашег дјеловања јер знамо да локална политика мора да буде у служби грађана, а не у интересу и служби промоције појединца.

Да смо одустали, данас би парк Сунце био девастиран. Подсјећамо јавност да је послије наше петиције општинско руководство промијенило урбанистички план.

Да се нисмо данас овдје окупили да измјеримо ову улицу, он би и даље обмањивао грађане Источног Новог Сарајева како је Дечанска улица дуга 1150 метара. Ми немамо ништа против улице, она нам је итекако потребна, али имамо примједбу на нетранспарентан рад општинског руководства, на манипулације, дезинформације и неодговорно трошења новца грађана наше општине.

Уколико је Дечанска улица коштала 1.380.000,00 КМ за дужину од 1150 метара, то значи да је метар улице коштао 1200 КМ. Пошто улица није дугачка 1150 метара, већ 858 метара, што смо утврдили данашњим мјерењем, то значи да је разлика 292 метара.

Ми овдје данас предлажемо да будућа власт, пошто ова тренутна то није била у стању, уштеђени новац на разлици од 292 метра у износу од 350 400 КМ, искористи за изградњу и опремање Дневног центра за здраво старење за наше суграђане треће животне доби. То је заиста потребно и много је хуманије него нудити им да продају куване кукурузе на улици.

Користимо прилику да питамо господина Ћосића када ће завршити тротоар са друге стране Дечанске улице? Неће ваљда пред изборе поново отварати тротоар Дечанске улице?

Желимо са овог мјеста поручити нашим суграђанима да ми нећемо одустати од истинитог информисања и борбе за право да изразимо своје мишљење, те да укажемо на манипулације и неправилности. Нећемо одустати јер ми смо СДС.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Борис Лукета, члан младих СДС Источна Илиџа изјавио је да се буџетски новац мора транспарентно трошити.

- Грађани морају знати да све што политичари праве, праве од нашег новца из буџета, а не свог џепа. Тако, веома је битно да ли је улица краћа 10, 20 а камоли 100, 200 или 300 метара.

Нормално је да немамо сви исто мишљење, али у демократском друштву то се превазилази аргументованом расправом са уважавањем саговорника, а не покушајима понижавања и ријечником надмености називајући омладину терминима подрумски дилетанти и сл. како то ради господин Ћосић.

У име младих СДС Источно Сарајево користим прилику да пожелим срећу нашем српском православном народу у Црној Гори на данашњим изборима у борби против задњег комунистичког диктатора Европе. Такође, осуђујемо хапшење и депортовање господина Станивуковића и недемократско понашање режима у Црној Гори.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Www 31.08.2020. 10:12
    Preporučujem toj omladini neka pitaju Cosiceve predhodni ke sta su oni uradili pa neka se oglase, borite se fer, znate samo blatiti,rekla kazala, školuje se, učite, a ne živite od stranačkih veza
  • Generic placeholder image
    Srđan 31.08.2020. 00:23
    Ova djeca razmišljaju svojom glavom, ukazuju na malverzacije i imaju volju da rade i stvaraju pošteno, za razliku od režimskih poletaraca i botova koji samo znaju klimati glavom.
    Za spas srpskog naroda, Milo je pao, sljedeći je na redu!
  • Generic placeholder image
    Istočno sarajevo 30.08.2020. 21:56
    Sjetite se vladavine "kolosa" " unigrada " stambene zadruge "soko " i ostalih, nisi mogao ćumez napraviti a da se oni pitaju
  • Generic placeholder image
    Re ANCI 30.08.2020. 17:24
    Eeee, draga Anci, pustite vi skolovanu djecu da misle svojom glavom. Oni ce ovdje zivjeti!
    A ovi sto su obmanuli I obmaljuju narod treba najuriti!
  • Generic placeholder image
    vidza 30.08.2020. 17:11
    Zeleni ste,vidi se..tako u mom selu kazu kad je neko mlad i neuk.
  • Generic placeholder image
    Anči 30.08.2020. 14:35
    Djeco žaloso je vaše neznanje i nastupanje. Cijena ulice ne zavisi od dužine već od mnogo drugih faktora, infrastrukture, debljine asfalta... Takođe, izbori se ne dobijaju blaćenjem drugih već konstruktivnim idejama, postupcima.
Повезане вијести
Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
Поново саобраћајна незгода у Дечанској улици у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Поново саобраћајна незгода у Дечанској улици у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Удес у Дечанској улици Удес у Дечанској улици
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    11h 8m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    12h 57m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    7h 26m
    14
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    7h 13m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    10h 35m
    2