Mladi SDS: Ulica Dečanska je itekako potrebna, ali je potrebnije domaćinski trošiti novac građana (FOTO)

30.08.2020. 12:32
6
IZVOR: Katera

Danas su mladi SDS-a Istočnog Novog Sarajeva vršili mjerenje Dečanske ulice sa ciljem da ukažu na netačnu izjavu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo o dužini pomenute ulice.

Bojana Golijanin, članica mladih SDS Istočno Novo Sarajevo izjavila je da mladi rado prihvataju izgradnju, urbanizaciju i širenje opštine Istočno Novo Sarajevo i grada Istočno Sarajevo, ali isto tako osjećaju potrebu da ukažu na nepravilnosti.

-Uskoro bivši Načelnik Istočnog Novog Sarajeva gospodin Ljubiša Ćosić je u svom podugačkom pismu priznao da je omladina Istočnog Novog Sarajeva prepoznala prevaru. Ulica Dečanska je dugačka upravo onoliko koliko pokazuje Gugl maps 858 metara – a ne 1150 metara koliko je on tvrdio u svojim saopštenjima, na društvenim mrežama i na otvaranju iste.

Zahvaljujemo se gospodinu Ćosiću na poštovanju mišljenja i stavova omladine SDS-a koje je pokazao svojim otvorenim pismom. Želimo mu poručiti da je jedini mentor omladini SDS-a zdrav razum i potreba za pravdom i ukazivanjem na nepravilnosti u trošenju novca građana naše opštine.

Nećemo odustati od našeg djelovanja jer znamo da lokalna politika mora da bude u službi građana, a ne u interesu i službi promocije pojedinca.

Da smo odustali, danas bi park Sunce bio devastiran. Podsjećamo javnost da je poslije naše peticije opštinsko rukovodstvo promijenilo urbanistički plan.

Da se nismo danas ovdje okupili da izmjerimo ovu ulicu, on bi i dalje obmanjivao građane Istočnog Novog Sarajeva kako je Dečanska ulica duga 1150 metara. Mi nemamo ništa protiv ulice, ona nam je itekako potrebna, ali imamo primjedbu na netransparentan rad opštinskog rukovodstva, na manipulacije, dezinformacije i neodgovorno trošenja novca građana naše opštine.

Ukoliko je Dečanska ulica koštala 1.380.000,00 KM za dužinu od 1150 metara, to znači da je metar ulice koštao 1200 KM. Pošto ulica nije dugačka 1150 metara, već 858 metara, što smo utvrdili današnjim mjerenjem, to znači da je razlika 292 metara.

Mi ovdje danas predlažemo da buduća vlast, pošto ova trenutna to nije bila u stanju, ušteđeni novac na razlici od 292 metra u iznosu od 350 400 KM, iskoristi za izgradnju i opremanje Dnevnog centra za zdravo starenje za naše sugrađane treće životne dobi. To je zaista potrebno i mnogo je humanije nego nuditi im da prodaju kuvane kukuruze na ulici.

Koristimo priliku da pitamo gospodina Ćosića kada će završiti trotoar sa druge strane Dečanske ulice? Neće valjda pred izbore ponovo otvarati trotoar Dečanske ulice?

Želimo sa ovog mjesta poručiti našim sugrađanima da mi nećemo odustati od istinitog informisanja i borbe za pravo da izrazimo svoje mišljenje, te da ukažemo na manipulacije i nepravilnosti. Nećemo odustati jer mi smo SDS.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Boris Luketa, član mladih SDS Istočna Ilidža izjavio je da se budžetski novac mora transparentno trošiti.

- Građani moraju znati da sve što političari prave, prave od našeg novca iz budžeta, a ne svog džepa. Tako, veoma je bitno da li je ulica kraća 10, 20 a kamoli 100, 200 ili 300 metara.

Normalno je da nemamo svi isto mišljenje, ali u demokratskom društvu to se prevazilazi argumentovanom raspravom sa uvažavanjem sagovornika, a ne pokušajima ponižavanja i riječnikom nadmenosti nazivajući omladinu terminima podrumski diletanti i sl. kako to radi gospodin Ćosić.

U ime mladih SDS Istočno Sarajevo koristim priliku da poželim sreću našem srpskom pravoslavnom narodu u Crnoj Gori na današnjim izborima u borbi protiv zadnjeg komunističkog diktatora Evrope. Takođe, osuđujemo hapšenje i deportovanje gospodina Stanivukovića i nedemokratsko ponašanje režima u Crnoj Gori.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Www 31.08.2020. 10:12
    Preporučujem toj omladini neka pitaju Cosiceve predhodni ke sta su oni uradili pa neka se oglase, borite se fer, znate samo blatiti,rekla kazala, školuje se, učite, a ne živite od stranačkih veza
  • Generic placeholder image
    Srđan 31.08.2020. 00:23
    Ova djeca razmišljaju svojom glavom, ukazuju na malverzacije i imaju volju da rade i stvaraju pošteno, za razliku od režimskih poletaraca i botova koji samo znaju klimati glavom.
    Za spas srpskog naroda, Milo je pao, sljedeći je na redu!
  • Generic placeholder image
    Istočno sarajevo 30.08.2020. 21:56
    Sjetite se vladavine "kolosa" " unigrada " stambene zadruge "soko " i ostalih, nisi mogao ćumez napraviti a da se oni pitaju
  • Generic placeholder image
    Re ANCI 30.08.2020. 17:24
    Eeee, draga Anci, pustite vi skolovanu djecu da misle svojom glavom. Oni ce ovdje zivjeti!
    A ovi sto su obmanuli I obmaljuju narod treba najuriti!
  • Generic placeholder image
    vidza 30.08.2020. 17:11
    Zeleni ste,vidi se..tako u mom selu kazu kad je neko mlad i neuk.
  • Generic placeholder image
    Anči 30.08.2020. 14:35
    Djeco žaloso je vaše neznanje i nastupanje. Cijena ulice ne zavisi od dužine već od mnogo drugih faktora, infrastrukture, debljine asfalta... Takođe, izbori se ne dobijaju blaćenjem drugih već konstruktivnim idejama, postupcima.
Povezane vijesti
Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
Ponovo saobraćajna nezgoda u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Ponovo saobraćajna nezgoda u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
Udes u Dečanskoj ulici Udes u Dečanskoj ulici
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    9h 1m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    10h 50m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    5h 19m
    13
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    5h 6m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
    21h 53m
    0