Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа

17.01.2024. 09:59
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Х.С. (24) испитан је због сумње да се може довести у везу са паљењем заставе Републике Српске у Зеници, а што се догодило 9. јануара, потврђено је “Независним новинама”.

У Управи полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона рекли су да је 8. јануара Полицијској управи I, Полицијској станици Центар, најављен "Патриотски скуп" који је одржан 9. јануара од 19.30 до 22 часа.

Током овог скупа, око 20.30 часова, на платоу испред источне стране стадиона "Билино поље" запаљена је застава Српске, што је снимано мобилним телефоном,  а затим је објављено на друштвеним мрежама чиме је дошло до узнемирења јавности. Док је застава паљена група хулигана узвикивала је "Алаху екбер" и "Текбир".

Како наводе из зеничке полиције, због сумње да то садржи обиљежја кривичног дјела изазивање народносне, расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости, припадници Одсјека кирминалистичке полиције, Полицијске управе I су под надзором дежурног кантоналног тужиоца предузели мјере и радње на расвјетљавању и документовању кривичног дјела.

- Након прикупљених оперативних сазнања, у службеним просторијама Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе I саслушани су организатори скупа, као и свједоци предметног догађаја, а том приликом се дошло до сазнања да се у везу са тим може довести Х.С, рођен 2000. године у Зеници, те је исти испитан на околности почињеног кривичног дјела. По комплетирању документације Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона биће достављен  извјештај о предузетим мјерама и радњама - рекао је за “Независне новине” портпарол Управе полиције МУП-а ЗДК Самир Валентић.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Без инцидената на дефилеу и концерту Без инцидената на дефилеу и концерту
У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО) У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    18h 53m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    22h 13m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    23h 5m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 5m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    20h 31m
    0