Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa

17.01.2024. 09:59
0
IZVOR: nezavisne.com

H.S. (24) ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u Zenici, a što se dogodilo 9. januara, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

U Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona rekli su da je 8. januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen "Patriotski skup" koji je održan 9. januara od 19.30 do 22 časa.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 časova, na platou ispred istočne strane stadiona "Bilino polje" zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom,  a zatim je objavljeno na društvenim mrežama čime je došlo do uznemirenja javnosti. Dok je zastava paljena grupa huligana uzvikivala je "Alahu ekber" i "Tekbir".

Kako navode iz zeničke policije, zbog sumnje da to sadrži obilježja krivičnog djela izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, pripadnici Odsjeka kirminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

- Nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, a tom prilikom se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S, rođen 2000. godine u Zenici, te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biće dostavljen  izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - rekao je za “Nezavisne novine” portparol Uprave policije MUP-a ZDK Samir Valentić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Bez incidenata na defileu i koncertu Bez incidenata na defileu i koncertu
U Zenici zapaljena zastava Srpske, huligani uzvikivali "Alahu ekber" i "Tekbir" (VIDEO) U Zenici zapaljena zastava Srpske, huligani uzvikivali "Alahu ekber" i "Tekbir" (VIDEO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 3m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    15h 58m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 46m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    11h 52m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 20m
    0