Сокочани огорчени због лоше испоруке електричне енергије (ФОТО)

05.10.2020. 18:11
0
ИЗВОР: НОВОСТИ

Проблеми са уредним напајањем електричном струјом не трају од јуче у Сокоцу, али од јуче, на столу начелника Милована Бјелице, налазе се резултати Анкете о уредном, боље рећи неуредном снабдијевању електричном енергијом општине Соколац.

- Од удара грома, у Сокоцу су у посљедња три мјесеца спаљене четири трафо станице, а струка треба да каже зашто. Стање је катастрофално, када је ријеч о испоруци електричне енергије ЗП “Електродистрибуција” Пале. Грађани стално реагују, реагујемо и ми из локалне власти, а све остаје по старом. Да би све то документовали, упутили смо “анкетаре” да о “струји” чују шта кажу грађани, а шта привредници. Добили смо углавно очекиване информације - “струје мало има, мало нема”, а проблема у изобиљу. Штете на кућним апаратима несагледиве, а тек код овдашњих привредника. На увид ево и “Новостима” почетни резтултати “Анкете” - рекли су из канцеларије начелника Сокоца.

Слика

"Новости" читају струјне јадиковке мјештане села Бјелосављевићи, Каљине, Баре, Кнежине, Соколовиће. Пажњу им, како кажу, привлаче изјаве привредника из индустријске зоне “Подроманија”.

На дневне прекиде у испоруци електричне енергије жали се Јанко Врбарац, власник предузећа “Јанкомерц”, а са истим проблемима се сусрећу Мирослав и Митар Ђукић, власници намјештаја “Стил“, који користе у раду компјутерске машине новије генерације, па много празног хода овдје има 14 запослених. Чести прекиди у напајању електичном енергијом праве проблеме “Штампарији” Мила Шуке, који ради и за клијенте ван Сокоца, а највећи "блам" му је да муштеријама каже да касни због “струје”, а касни.

Слика

Да због “струје” трпи и 130 музних крава, али и процес хлађења млијека у лактофризу, јер некако струје нестаје баш у вријеме муже крава. Млијеко не може да чека струју, а то прави проблеме у пословању - наглашава Никола Планинчић, директор фарме ТЦ "Зона"

Власник фирме “Чајевић комерц“ Радивоје Чајевић наглашава да су само у прошлом мјесецу имали 25 сати прекида у испоруци електричном енергије, а највише проблема “струја” прави “Романија путевима”.

- Током рада на каменолому, у дробилици се заглави по пет кубних метара тешког камена. То се онда мора ручно разбијати. Трпи штету и асфалтна база на којој се грије битумен на 180 степени. Када у процесу рада нестане струје, принуђени смо да бацимо пет кубика асфалтног материјала и 500 л битумена - каже за “Новости” Драган Булошчић, технички директор “Романија путева”.

Слика

Под насловом “Струјни удар” лист "Новости" недавно је указао на проблеме са струјом у Сокоцу, када су надлежни у "Електродистрибуцији" Пале рекли да на годишњем нивоу за подручје Сокоца, у модернизацију мреже, улажу близу 500.000 марака и да за ову годину неће моћи учложити нова средства.

Да баш све није тако најсликовитије говори ово "подупирање" електро-жица стожинама и врљикама са овдашњих стабала шљива. До када ће - не зна се.

Коментари 0
Повезане вијести
Најављени прекиди електричне енергије за данас Најављени прекиди електричне енергије за данас
Споменик на Kопиту је опомена Споменик на Kопиту је опомена
Митрополит Хризостом освештао Цркву Светог апостола Томе у Жљебовима Митрополит Хризостом освештао Цркву Светог апостола Томе у Жљебовима
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 5m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 23m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 46m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 17m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 39m
    0