Мобилна апликација која вам нуди виртуелне вожње градовима свијета

20.03.2021. 18:44
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Већина нас, нажалост, није много путовала у иностранство посљедњих годину дана. А док поново не будемо могли да закорачимо негдје даље, ту је нова wеb апликација уз коју можемо да уживамо у својеврсној виртуелној вожњи неким од најљепших градова на свијету.

Апликација се зове Drive &Listen и доступна је бесплатно на сајту Drive and Listen. Она функционише на врло једноставан начин. Наиме, све што треба да урадите је да изаберете град кроз који желите да се возите и на екрану вашег уређаја биће приказан видео снимљен камером са шофершајбне аутомобила који је пролазио улицама тог мјеста.

На овакав несвакидашњи начин можете да се упознате са Чикагом, Истанбулом, Сингапуром, Паризом и другим светским метрополама. Ова апликација такође нуди могућност убрзавања вожње, слушања локалних радио станица, али и атмосферских звукова из датих градова.

Аутор апликације Drive&Listen је Еркам Секер, турски младић на студијама у Минхену. Он ју је направио прошлог прољећа када је осјетио носталгију за својим родним Истанбулом.

– Недостајала ми је вожња мојим градом, чак и гужва у саобраћају и свеопшта граја на његовим улицама. Желио сам да то осјетим па сам на YоuTube- у потражио видео клипове вожње Истанбулом. То ми је било веома забавно, али сам онда помислио како бих још више уживао у атмосфери свог родног града када бих пустио неки локални радио. Тако се родила идеја за апликацију Drive&Listen – изјавио је Секер за сајт Lonely Planet.

Апликација овог момка не само што је излијечила његову носталгију и олакшала му живот у емиграцији, већ је у условима пандемије коронавируса и рестрикција путовања и многим другима омогућила да се бар виртуелно провозају градовима које су одувијек жељели да посјете.

Коментари 0
Повезане вијести
Изабране најбоље апликације за мобилне уређаје Изабране најбоље апликације за мобилне уређаје
Мобилна апликација „Николај“ садржи податке о 4.500 српских светиња Мобилна апликација „Николај“ садржи податке о 4.500 српских светиња
Укида се шалтерско плаћање рачуна за електричну енергију Укида се шалтерско плаћање рачуна за електричну енергију
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    14h 14m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    13h 30m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    10h 46m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    9h 8m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 56m
    0