Монодрама „Има нека тајна веза“ 25. новембра у Културном центру Источно Ново Сарајево

18.11.2022. 19:10
0
ИЗВОР: katera.news

Монодрама „Има нека тајна веза“, посвећена Душку Трифуновићу, одиграће се у петак, 25. новембра у Културном центру Источно Ново Сарајево, са почетком од 20.00 часова.

Монодрама, у трајању од 55 минута, ауторски је рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дjелом легендарног пјесника Душка Трифуновића.

За кратак период, ова монодрама одиграна је око 70 пута, а гледало ју је преко 15.000 људи.

Осим тога, представљена је публици на девет међународних фестивала и то у Требињу на фестивалу 16. Дани малих ствари“, на којем је освојила награду за најбољег глумца фестивала, у Источном Сарајеву на „Фестивалу малих сцена и монодраме“, те у Новом Саду на „Бранковом колу“. Такође, монодрама је одиграна и на међународним фестивалима у Бањој Луци Театар фест“ и „Дани Владе Милошевића“, у Зајечару на фестивалу Дани Зорана Радмиловића, у Мостару на фестивалу 99 Шантићеве вечери, у Бугојну на фестивалу Федра“, као и на прибојском фестивалу Дани Данила Лазовића“.

- У монодрами се поред протагонисте који води причу појављује још осам ликова којим глумац, суптилно и вјешто, публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота, од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу. У 55 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва Душка Трифуновића – навели су из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Цијена улазница износи 6 КМ, а у продаји ће бити од 18.00 часова на дан одигравања представе.

Улазнице се могу резервисати на број телефона 057/342-842.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“ Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    15h 53m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    19h 41m
    4
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    23h 43m
    0
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    22h 41m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    5h 10m
    0