Монодрама „Јефимија“ у сриједу у Културном центру Источно Ново Сарајево

17.04.2022. 20:23
0
ИЗВОР: katera.news

У Културном центру Источно Ново Сарајево у сриједу, 20. априла, у 20.00 часова, биће одиграна монодрама „Јефимија“, у изведби Тијане Јовановић, а по тексту Звонимира Костић.

Улаз ће бити слободан, а посјетиоци ће добровољним прилогом моћи помоћи лијечењу нашег суграђанина Владимира Станојевића.

Монодрама "Јефимија" говори о животу једне од важнијих личности у историји српског народа, Јелени Мрњавчевић, потоњој монахињи Јефимији. Она - кћерка, дјевојка, супруга, владарка, мајка, а потом монахиња Јефимија прича своју емотивну животну причу кроз коју се преплићу бурни историјски догађаји.

Њена прича, порука и поука, оно што је она чинила и учинила за опстанак и покољења српског народа важно је памтити, потребно изнова оживљавати и преносити садашњим генерацијама, поручили су из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Слика



Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“ Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    19h 9m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    9h 50m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    19h 9m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    15h 23m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    6h 2m
    0